Trijntje Oosterhuis - See you as I do

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Na haar bekroonde jazzalbum 'Strange Fruit' (2004) komt Trijntje Oostehuis nu wederom met een prachtig album. "See you as I do" is net als zijn voorganger vrijwel geheel bij Oosterhuis thuis opgenomen, en wellicht daardoor ademt dit hele album een heel relaxt sfeertje uit.

Trijntjes veelzijdigheid komt op dit album goed tot zijn recht. Het album is een perfecte mix van blues, jazz en pop, zonder al te veel poespas. Ze noemt het album zelf een "FeelGood"-plaat! Trijntje: "Hij is heel ingetogen, maar hij groeit. Het wordt alleen maar leuker, hoe vaker je luistert, vind ik. Dat is natuurlijk heel gek om over je eigen muziek te zeggen, maar zo voelt het wel voor mij."

Het eerste wat in mij op kwam toen ik de cd voor het eerst beluisterde was "Wat een pure sound!" En ja, ik vind de cd alleen maar leuker en leuker naar mate ik hem vaker heb geluisterd! Vooral de eerste twee tracks zijn echte meezingers! O.a. Candy Dulfer en Toots Thielemans hebben ook een steentje bijgedragen aan dit album, met zijn unieke sound. De welbekende loopjes in de zang, verrassende breaks, prachtige melodieën; kortom een èchte aanwinst voor je cd-verzameling!

Tracklist See You As I do:

01. Everybody Needs Somebody
02. Friend Of Mine
03. How I Wish
04. Hurting Game
05. It Isn't Over
06. Joy
07. Mother's love
08. My Angel
09. On The 4th July
10. See You As I Do
11. To Forget You
12. What More Can I Say
13. Wild Horses