DVD Bewitched

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Het is alweer 41 jaar geleden dat de serie voor het eerst op tv was, maar wie kent niet de komedie Bewitched? Toch even een korte introductie om uw geheugen op te frissen. Samantha (Elizabeth Montgomery) is getrouwd met Darrin Stephens (Dick York) en samen proberen ze de American dream na te leven. Op zich lukt dat ze aardig, op een heel klein pietepeuterig obstakeltje na: Samantha is een heks. Tijdens hun huwelijksnacht moet Samantha beloven aan Darrin dat ze geen magie meer gebruikt. Makkelijker gezegd dan gedaan als je een moeder hebt als Sam, de über-heks Endora (Agnes Moorehead), die helemaal niet blij is met de magieloze Darrin als schoonzoon. In haar worstelingen om te leren koken, het huis schoon te houden, er piekfijn uit te zijn, haar moeder tevreden te houden en de lieftallige echtgenote te spelen is het dan ook geen wonder dat Samantha af en toe eens vals speelt en steeds stiekem een klein beetje magie toepast. En hier komt het beroemde wiebelneusje (of de beroemde Elizabeth Montgomery ‘nosetwitch’) dan aan te pas. Door een kleine beweging van haar neus probeert Sam alles binnen de perken te houden, wat uiteraard niet lukt of de serie zou niet zo grappig zijn. Als je de aflveringen bekijkt, zet dan vooral je verstand op nul en let niet op de eeuwig recyclende verhaallijnen maar op het komische acteerwerk en Sam’s prachtige sixties outfits.

Afbeelding verwijderd door redactie

Er staan niet al te veel extra’s op de dvd. Een clipcompilatie, een documentaire en twee trailers. Toch is dat meer dan genoeg. De clipcompilatie is vermakelijk en de documentaire niet zo vervelend lang en zelfs leuk om af te zien. Wist u bijvoorbeeld dat Bewitched de eerste serie op de Amerikaanse tv was waar een getrouwd stel in een tweepersoonsbed sliep in plaats van in twee éénpersoonsbedden? En dat Samantha een kind is van gescheiden ouders, ook iets heel innovatiefs voor de Amerikaanse televisie in die tijd? Bewitched is zeker een pareltje voor elke dvd-collectie, witches honor! En nu moet ik mij even excuseren als u het niet erg vindt, ik heb die ‘nosetwitch’ nog steeds niet onder de neus.. eh knie!

Schrijf op in de agenda: op 13 oktober (geen vrijdag maar een donderdag) gaat de film Bewitched in première met Nicole Kidman als Samantha en Will Ferrell als Darrin!