Win kaarten voor Pippi Langkous!

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Pippi Langkous is de grote winnaar bij de John Kraaijkamp Musical Awards 2005, met in totaal 5 gewonnen awards (6 nominaties), o.a. de ANWB Publieksprijs voor de Beste Kleine Musical en Beste Vrouwelijke Hoofdrol in een Kleine Musical.

In het anders zo rustige dorpje van Tommy en Annika, valt er op een dag een meisje uit de lucht! Een meisje met grote schoenen en rare haren. Ze heet Pippilotta Victualia Rolgordijnia Kruizemuntina Tafelkledia Langkous en ze gaat in een groot, knalroze huis wonen: Villa Kakelbont. Met haar paard en aap meneer Nilsson natuurlijk. Soms hangt ze op haar kop aan een dun stangetje op de derde verdieping. Ze slaapt in een vliegend bed. En als ze piano staat te spelen, ga je vanzelf meedansen?

Op een dag vist Meneer Nilsson een fles uit het water met daarin een boodschap van Kapitein Efraïm Langkous voor zijn dochter. Hij zit gevangen op het eiland Taka Tuka! Pippi en haar vrienden Tommy en Annika gaan op reis. Eenmaal op Taka Tuka blijkt dat ook de deftige dames en Tante Pastellia het avontuur hebben aangedurfd?

Pippi Langkous werd in de jaren zeventig in korte tijd razend populair door de gelijknamige televisieserie. Astrid Lindgren (1907-2002) werd in Vimmerby (Zweden) geboren. De omgeving waarin zij opgroeide is duidelijk terug te vinden in haar boeken. Het eerste boek over Pippi Langkous verscheen in 1945 in het Zweeds. De Nederlandse vertaling verscheen enkele jaren later, in 1952. Astrid Lindgren werd de grootste kinderboekenschrijfster van haar tijd en daardoor wereldberoemd. Ze kreeg talloze bekroningen voor haar werk, waaronder de Hans-Christiaan-Andersen-Medaille en de Zweedse Staatsprijs voor Literatuur. In Nederland won ze driemaal een Zilveren Griffel (Lotta uit de Kabaalstraat, De gebroeders Leeuwenhart, Ronja de roversdochter). Op Eyestream TV is een leuk interview met hoofdrolspeelster Veerle Baetens te bekijken.

Op Vrouw.nl geven we deze week een aantal kaarten weg voor de musical Pipi Langkous op woensdag 26 oktober in het Nieuwe de la Mar in Amsterdam. We geven 3 x 2 kaarten weg! Om kans te maken op deze kaarten, geef het goede antwoord op de volgende vraag:

Wie speelde de rol van Pipi Langkous in de originele televisieserie (1970)?

DEZE PRIJSVRAAG IS GESLOTEN! DE WINNAARS WORDEN BINNENKORT BEKEND GEMAAKT.