A lot like love

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Enkele jaren later is Oliver hard bezig om een groothandel in luiers van de grond te krijgen, terwijl Emily ploetert als actrice. Vlak voor oudjaar wordt Emily gedumpt door haar vriend en op zoek naar wat troost komt ze in haar telefoonboekje het nummer van Oliver tegen. Samen vieren ze de jaarwisseling, maar het lot is hen niet goed gezind: Oliver verhuist voor zijn werk naar San Francisco, 600 kilometer verderop. Emily stort zich daarna op de fotografie en steeds als de relatie van de ander stukloopt, komen ze elkaar tegen. Hoewel ze elkaar in de loop der jaren steeds weer tegenkomen, is hun timing allerbelabberdst. Toch groeit er een vriendschap tussen de twee en uiteindelijk, als het écht te laat lijkt om elkaar hun liefde te verklaren, komt alles toch nog op z´n pootjes terecht.

'A lot like love' is een typisch voorbeeld van een romantische comedy, waarvan er natuurlijk al dertien in een dozijn zijn gemaakt. De film doet sterk denken aan een moderne versie van 'When Harry met Sally': twee jonge mensen die voor elkaar geschapen lijken, maar een vriendschap die de liefde in de weg staat. Om nou te zeggen dat de film van een hoogstaand niveau is... nee. Maar je leeft al snel mee met hoofdrolspelers Ashton Kutcher en Amanda Peet, al weet je van tevoren allang hoe het zal aflopen. Erg voorspelbaar dus, maar voor een zondagmiddag is het prima kijkvoer. Dat Kutcher het meer van z´n acteertalent moet hebben dan van z'n zangkwaliteiten, blijkt wel uit de verkrachting van Bon Jovi's I'll be there for you, al leent het nummer zich er wel goed voor.

Afbeelding verwijderd door redactie

Als bonusmateriaal biedt de dvd nog wat bloopers, scènes die uit de film zijn gelaten, een lekker in het gehoor liggend nummer van Aqualung en een gesproken toelichting over de film.


A lot like love
Touchstone Pictures
Speelduur: 103 minuten
Genre: romantische comedy