Fiona Apple - Extraordinary Machine

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Van begin tot eind is dit een album waar je geluidloos naar luistert, misschien af en toe instemmend op de maat van de muziek meeknikt maar verder intensief luistert om maar niets te missen van die geweldige stem.

De diepe en donkere soulstem van de singer ? songwriter grijpt je bij de strot vanaf de titeltrack. Die huiveringwekkende doch breekbare stem, het spannende en indringende pianospel laten rillingen over mijn rug lopen. Verrassende arangementen die zich absoluut niet laten voorspellen maken de nummers compleet.Bij Parting gift zit er een brok in mijn keel, zo ongelooflijk mooi. Tijd om bij te komen komt bij Window die een heerlijk jazzy sound heeft. Not about love is weer prachtig mooi door die angstaanjagende stem.

Zodra de laatste tonen van het album wegsterven uit de boxen blijf ik achter met een verdwaasd gevoel en een boel kippenvel. Terwijl ik naar adem snak druk ik nog een keer op de play-knop; dit album smaakt gewoon echt naar meer. Een juweeltje die voorlopig niet meer mijn cdspeler uit komt.

Dat Fiona meer kan dan alleen prachtige muziek maken, bewijst ze door de foto?s op en in het cdboekje. De foto?s van de bloemen zijn namelijk van haar eigen hand.

Tracklisting:
1. Extraordinary machine
2. Get him back
3. O?Sailor
4. Better version of me
5. Tymps (the sick in the head song)
6. Parting gift
7. Window
8. Oh well
9. Please please please
10. Red red red
11. Not about love
12. Waltz (better than fine)

Fiona Apple ~ Extraordinary machine
Website Fiona: www.fiona-apple.com
Website Free Fiona: www.freefiona.com
Sony/BMG