Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

CD Het Gebaar- Meer

Reageer 0
Muzikaal instrumentaal gezien is 'Meer' best een interessant album. Als je het album voor het eerst beluistert en de teksten er bij neemt, kan je het hele album meteen mee zingen. Nee, ik bezit geen bijzondere gave, het album zit gewoon voorspelbaar in elkaar. Elk nummer begint veelbelovend . Maar zodra de zang invalt, valt het hele nummer in elkaar. Het ritme versimpeld, het volume zakt weg en de teksten zijn zo geschreven dat de zinnen veelal op elkaar rijmen. Bij alle 13 liedjes op het album voel ik het gebeuren: Tijdens het nummer wordt de spanning, die er aan het begin van elk liedje dus wel te voelen is, niet verder opgebouwd . Er zitten geen opvallende leuke breakjes in en de 5 mannen van 'Het Gebaar' razen samen monotoon door zonder adem te halen.

De typische Nederpop liedjes zijn door de zanger en overige bandleden van 'Het Gebaar' zelf geschreven en deze zanger zingt zijn liedjes met een metriek als die van "Dikkerdje Dab", zo voorspelbaar. En wat mij betreft maakt dat, mede door het gebrek aan verfrissende melodie├źn, dat na een paar nummers alle liedjes wel heel erg op elkaar gaan lijken.

In gedachten zie ik een zanger die helemaal uit zijn plaat staat te gaan met gebalde vuistjes en af en toe zijn ogen dicht perst om de woorden met ongepaste passie uit zijn tenen te kunnen halen. Maar het gevoel komt bij mij gewoon niet over. Ik vind dat 'Het Gebaar' leuke muziek maakt die een Nederlandse speelfilm voor de jeugd, zonder problemen leuk op zou kunnen vullen. Maar en hele CD vol met muziek van 'Het Gebaar', dat vind ik wat teveel van het goede.

Afbeelding verwijderd door redactie
Het Gebaar- Meer
CNR Music
Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Schrijf als eerste een reactie:

Om te kunnen reageren moet je eerst

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen