Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

De zoektocht van Craig David

Reageer 0
'The Story Goes?' is alweer een tijdje uit. Kun je er wat over vertellen?

Het is een meer volwassen album. Ik heb nu twee platen gemaakt en steeds leer je daar weer van. Ook ben ik nu meer volwassen dus heb ik meer te melden. Mijn relatie was net uit toen ik aan de plaat begon dus ik had genoeg inspiratie. Het liedjes schrijven heb ik weer gebruikt als een positieve kracht, een uitlaatklep zeg maar. Toen 'The Story Goes?' eenmaal af was had ik het gevoel dat er een grote last van mijn schouders viel.

Je hebt de plaat opgedragen aan je grootmoeder. Wat voor herinnering heb je aan haar?

Ze was een hele bijzondere vrouw. Zo eentje waar je ademloos naar luisterde en verschrikkelijk veel van kon leren. Ze had natuurlijk al een heel leven met voor- en tegenslagen achter zich. Alles, maar ook álles wist ze van muziek. Misschien was ze wel oud, maar ze was bijzonder goed op de hoogte van de muziek van nu. R.Kelly, Beyoncé, Usher, Christina Aguilera? Ze kende ze allemaal! We luisterden vaak samen naar muziek. Daar konden we echt heel erg van genieten.

Wat vond ze van jóuw muziek?

Ze kon erg genieten van mijn liedjes. Zodra ik een nieuwe song schreef dan liet ik die altijd het eerst aan haar horen. Haar mening was erg belangrijk voor me. Als ze zei: ?Nou dat liedje vind ik helemaal niets? dan had ze meestal nog gelijk ook. Ik mis haar nog steeds heel erg, maar dat kun je je vast wel voorstellen.

Heb je veel teleurstellingen gehad in je leven?

Niet in mijn jeugd of met mijn familie of vrienden, maar wel in mijn carrière. Als je een bekende naam bent dan kom je ook veel jaloezie tegen. Mensen die jou je succes vaak niet gunnen. Daarom ben ik ook al vroeg vanuit het binnenland naar de stad gegaan. Daar kende niemand mij dus kon ik van onderaf beginnen met mijn carrière.

Afbeelding verwijderd door redactie


Wat vind je zelf het mooiste aan je carrière?

Ik vind het prachtig hoe mensen mijn muziek beleven. Er zijn mensen getrouwd op mijn muziek, verliefd geworden op mijn muziek, gesekst op mijn muziek en er zijn zelfs baby?s gemaakt op mijn muziek?Er zijn ook mensen die zeggen dat mijn muziek hen door moeilijke tijden geholpen heeft. Dat is een prachtig compliment toch?

Het belangrijkste dat je van je carrière leerde is? ?

Dat je altijd je doel in de gaten moet blijven houden. Dat je de dingen niet voor lief moet nemen en er nooit op moet vertrouwen dat je roem eeuwig duurt. Je kunt nu wereldberoemd zijn, maar morgen kan het zomaar weer over zijn. Ook is het belangrijk dat je waardeert wat je hebt. Er zijn miljoenen mensen die dolgraag in jouw schoenen zouden staan!

Ben je 'de ware' in je leven al tegengekomen?

Ik dacht eerst van wel, maar mijn relatie is pas uitgegaan. Maar ik geef de moed niet op hoor! Ik ben dus nog steeds naarstig op zoek naar 'de ware'. Hoe mijn aanstaande eruit zal zien? Vast oogverblindend, al is uiterlijk niet alles voor me. Het moet in ieder geval een meisje zijn met persoonlijkheid, met inhoud en iemand die zich ook zonder mij gelukkig kan voelen.

Hoe kijk je op je carrière terug en wat hoop je nog te bereiken?

Het is het mooiste beroep wat er is! Je kunt de harten van mensen raken met jóuw muziek en dat is heel bijzonder. Het allermooiste moment was toen ik de award voor 'Songwriter Of The Year' mocht ontvangen. Dan gaat het niet om jou als zanger, maar om de liedjes die je geschreven hebt. Dat is voor een liedjesschrijver de allergrootste eer die je kunt krijgen. Ik hoop met mijn muziek in de toekomst nog veel meer te bereiken. Muziek blijft de ultieme uitdaging, die ik natuurlijk graag aan ga.
Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Schrijf als eerste een reactie:

Om te kunnen reageren moet je eerst

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen