Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

DVD: Birth

Reageer 0
Ze gelooft hem niet en stuurt de jongen weg. Toch blijft hij langskomen en hij vraagt haar hem te ontmoeten in het park. Zij weet wel waar ze moet zijn? Als dan ook nog blijkt dat de jongen wel erg veel dingen weet van haar eerste huwelijk, begint de twijfel toch toe te slaan bij Anna. Ze besluit in overleg met zijn moeder om de jongen bij hen te laten slapen, zodat ze de ?betovering? kan verbreken. Als Sean samen met Anna?s familie naar de bruiloftsmuziek luistert, gaat Joseph compleet door het lint en hij vertrekt naar Anna?s zwager. Haar oude vrienden Clifford en Clara komen langs en Clara vraagt Sean om eens langs te komen. Daar confronteert zij hem met het feit dat niet Anna, maar zij de grote liefde van Sean was?

Birth deed in Amerika nogal wat stof opwaaien, omdat hoofdrolspeelster Nicole Kidman in een scène samen in bad zit met de jonge Sean (Cameron Bright). Persoonlijk vind ik die heisa nogal overdreven, er is niets te zien en ik had al helemaal geen geshockeerd gevoel. In de film draait het niet zozeer om de vraag of de jongen daadwerkelijk een reïncarnatie van de overleden Sean is, maar meer of Anna hem gelooft en waarom. Die twijfels zijn vooral goed terug te zien in het gezicht van La Kidman tijdens een operavoorstelling.

Afbeelding verwijderd door redactie

Over het algemeen is Birth een redelijk langdradige film: er zit weinig tempo in het verhaal. Toch intrigeert de relatie tussen de volwassen vrouw en het kind de kijker op een bepaalde manier en is het einde toch anders dan je misschien zou verwachten. Cameron Bright heeft ogen die door je heen kijken en de kortgeknipte Kidman is prima geschikt voor de rol van Anna, van wie in de loop van het verhaal steeds meer duidelijk wordt dat ze nog lang niet over de dood van haar eerste man heen is.

Jammer is wel dat de dvd op een trailer na geen bonusmateriaal biedt. De regisseur had hier bijvoorbeeld nog een toelichting op de film kunnen geven.


Birth
New Line Cinema
Speelduur: 96 minuten
Genre: drama/thriller
Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Schrijf als eerste een reactie:

Om te kunnen reageren moet je eerst

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen