In gesprek met Edsilia

Vrije tijd door Redactie Ze.nl
Hoe gaat het met je theatertour?

Hartstikke goed! We trekken langs allerlei kleine zaaltjes en de tour is nu al een groot succes. Je ziet me via mijn muziek in verschillende fases van mijn leven. Ik doe liedjes van vroeger, waar mijn moeder wat mee had en uit de tijd van mijn jeugd. Daar kijk ik met een gelukkig gevoel op terug. Mijn moeder was een alleenstaande vrouw die ons een mooie jeugd gegeven heeft. Wij ? mijn moeder, mijn broer en ik ? waren vaak met z?n drietjes thuis en deden samen allerlei leuke dingen. Die intieme, warme sfeer laat ik ook een beetje terugkomen tijdens mijn voorstelling 'Van Jongs Af Aan'.

Je bent momenteel met een nieuw album bezig. Kun je er al wat over vertellen?

Het wordt een Nederlandstalige plaat, waar behalve ikzelf ook verschillende andere mensen qua teksten en muziek aan meewerken. Er staan liedjes op over allerlei onderwerpen. Eentje daarvan gaat over vriendinnen en hoe we altijd met de meiden van school naar huis fietsten. Omdat ik jong met muziek ben begonnen heb ik heel veel dingen moeten missen en daar gaat het liedje over. Ik wil trouwens graag eens een écht succesvol album maken en ik hoop dat het met deze plaat lukt.

Hoe belangrijk is je Caribische achtergrond?

Best wel belangrijk, alhoewel ik in Nederland geboren en opgegroeid ben. Ik voel me toch wel Antilliaans, vooral qua temperament en warmte. Ik hou van de Caribische gezelligheid, salsa dansen, de feesten en het eten. Helaas spreek ik geen Papiamento en dat vind ik best een beetje jammer.

Je bent nu tien jaar bezig met muziek. Hoe kijk je daarop terug?

Ik heb er nooit zo bij stil gestaan, maar nu realiseer ik het me eigenlijk wel. Ik ben pas 27, maar heb er al een hele carrière op zitten. Ook heb ik van mijn hobby mijn werk kunnen maken en dat kunnen niet veel mensen zeggen toch? Ik ben ook blij hoe dingen gegaan zijn en heb nergens spijt van. Ik denk altijd: dingen gebeuren niet voor niets. Het heeft gewoon zó moeten zijn.

Wanneer wist je dat muziek jouw toekomst zou worden?

Toen ik na de Soundmixshow steeds meer optredens kreeg. Ik begon met de dag meer te genieten van het podium. Als er dan weer een rustige periode aanbrak werd ik alweer onrustig omdat ik graag die bühne weer op wilde.

Welke muziekmomenten vergeet je niet meer?

Dat zijn er best wel veel. Optreden met Michiel Borstlap in het concertgebouw was er een, maar ook Carré met Trijntje (Oosterhuis). En dan de reis naar Chicago, ook met Michiel Borstlap. We hebben daar ook op straat optredens gedaan. Het was erg leuk wanneer mensen nar me toe kwamen om te zeggen dat ze mijn stem mooi vonden.
Oh ja en natuurlijk zes keer Ahoy' met Rene Froger. Dat was ook een écht hoogtepunt. Eigenlijk waren het allemaal onvergetelijke momenten waar ik ook veel van geleerd heb.

Wat wil je nog met je muziek bereiken?

Dat een breed publiek volgend jaar mijn cedee in huis heeft en ervan geniet. En dat als ze hem opzetten ze er bepaalde herinneringen aan koppelen. Dat geeft muziek dan niet alleen voor mij maar ook voor de luisteraars weer een extra dimensie.

Kijk voor meer informatie over Edsilia's theatertour op www.mojotheater.nl Deze week maak je op Vrouw.nl ook kans op kaarten voor haar show, klik hier om mee te doen!