Interview met Belle Perez (+ win kaarten!)

Vrije tijd door Redactie Ze.nl
Wilde je vroeger al zangeres worden?

Al vanaf mijn vijfde volgde ik flamenco- en danslessen. Zingen deed ik in groepjes, maar alleen voor mijn plezier. Weet je waarom? Ik was vroeger heel erg verlegen! Muziek maakte ik het liefst op mijn kamertje war niemand me kon horen.

Toch ben je zangeres geworden...

Toen ik ouder was ben ik verder gegaan met zingen. Toen voelde ik me zekerder. Het liefst zong ik in het Spaans. Ik hou erg veel van die muziek. Dat is goed te begrijpen, want ik ben tenslotte ook Spaans.

Maar je woont in België. Ben je nu meer Spaans of meer Belgisch?

Ik voel me beetje van allebei, alhoewel ik wel de Spaanse nationaliteit heb. Als ik in Spanje ben heb ik heimwee naar België, maar het gebeurt ook andersom. Spanje vind ik wel heerlijk voor het weer en natuurlijk voor mijn familie. Mijn oma woont in Almuñécar in Zuid-Spanje. Het is heerlijk om daar te zijn.

Wat vind je oma van je muziek?

Helemaal geweldig! Ik heb een hip omaatje hoor! Ze houdt van muziek en vooral in het Spaans. Mijn muziek vindt ze prachtig, want die kan ze verstaan. En ze heeft zulke mooie verhalen! Ik kan er echt úrenlang naar luisteren.

Afbeelding verwijderd door redactie

Kijk je met plezier op je jeugd terug?

Het was heel erg fijn. Ik kijk er met een mooi gevoel op terug. Ik ben in een Belgisch dorp in een wijk opgegroeid met veel jonge mensen. We zaten altijd gezellig met z?n allen op het dorpspleintje. Dat was ons wereldje, ons eilandje. Ik heb er echt een heerlijke tijd gehad.

Noem eens een hoogtepunt uit je carrière?

Dat zijn er zoveel. Misschien heb ik de beste herinneringen aan mijn eerste jaren. Toen deed ik mee aan het Eurosongfestival. Het nummer wat ik daar deed belandde op tafel bij een Amerikaanse platenmaatschappij. Daarna ging het balletje aan het rollen. Ik kon lekker op tournee door Mexico, Chili, Argentinië, Italië... Het was fantastisch!

Welke artiesten bewonder je zelf?

Ik hou van heel veel soorten muziek. Spaanstalige muziek vind ik denk ik wel het leukst. Shakira vind ik geweldig, vooral haar combinatie van Arabisch met rock. Maar ik draai ook Engelstalige rock hoor. Het hangt gewoon af van mijn bui.

En nu beleef je dus je grote droom?

Ja, zo kun je het wel zien. Ik droomde als klein meisje al van een zangcarrière, maar ik was er te verlegen voor. Nu ben ik blij dat ik doorgezet heb. Dit is echt het heerlijkste leven dat ik kan bedenken. Ik hoop er nog heel lang mee door te gaan.

Op 30 november staat Belle Perez voor een mega-latinoconcert in de Heineken Music Hall. Dat wordt vast lekker dansen en swingen. Vergeet de winter! Belle brengt de zomer voor je mee naar de zaal!

Wil jij dit concert met Vrouw.nl beleven? Wij hebben een aantal kaarten weg te geven voor dit concert! Om kans te maken op deze kaarten, geef ons de juiste vertaling van de volgende tekst:

Dime , no digas que no mi amor
Muestrame el amor que sientes tú
Dame , todo tu calor mi amor
Viviremos juntos la pasión


Mail het goede antwoord tesamen met je gebruikersnaam en adres naar redactie@vrouw.nl en wie weet sta jij op 30 november te swingen in de Heineken Music Hall. Zonder geregistreerde gebruikersnaam kan je helaas niet meedoen! Slechts één deelname per adres wordt geaccepteerd. Meedoen kan t/m 25 november a.s.