Rosie

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

In een stad 1300 kilometer verderop duikt Rose onder bij Dochters en Zusters, een organisatie die mishandelde vrouwen onderdak biedt. Daar wordt ze opgevangen door Anna Stevenson en ze bouwt langzaam maar zeker een nieuw leven op: na een tijdje krijgt ze haar eigen kamer in de stad en krijgt werk bij een bedrijf waar ze bestaande boeken op band inspreekt. In een pandjeshuis ontmoet ze Bill, met wie ze een relatie krijgt. Daar ook ontdekt ze een schilderij dat een grote aantrekkingskracht op haar uitoefent. Ze koopt het en in de loop van de tijd ontdekt ze dat het schilderij een bepaalde betekenis voor haar heeft.

Intussen is haar man Norman op zoek naar de vrouw die het waagde om er met zijn bankpasje vandoor te gaan, om hém überhaupt te verlaten. In zijn zoektocht om wraak op haar te nemen schuwt hij geen enkel middel, wat grote gevolgen heeft voor de nieuwe mensen in het leven van Rose. Als hij haar uiteindelijk bijna heeft gevonden, volgt de climax van het boek op een aparte locatie: in het landschap van het schilderij?

Afbeelding verwijderd door redactie

De 58-jarige Stephen King schreef in 1973 het boek Carrie, dat twee jaar later werd verfilmd. Het was echter het boek The Shining dat voor de definitieve doorbraak zorgde. Zijn volgende boeken werden daarna stuk voor stuk bestsellers. Wie kent niet De beproeving, Het, De vervloeking, Christine, Misery en Pet sematary? Veel van zijn boeken zijn verfilmd, waarin King regelmatig als gimmick een klein rolletje heeft. Omdat hij niet altijd even tevreden was over de verfilming van zijn boeken, heeft King zelf ook een aantal scenario?s voor films gemaakt en regisseerde hij zelf de film ?Maximum overdrive?.

Rosie is een dikke pil, bijna 460 bladzijden. Echter, als je eenmaal begint aan het boek, wil je ook blijven lezen. De verhaallijn ? afwisselend vanuit het perspectief van Rose en Norman ? is duidelijk en het boek leest lekker weg. De echte fans van Stephen King hebben het boek natuurlijk al lang en breed gelezen, maar ook voor de mensen die minder snel een boek ter hand pakken is dit een prima aanrader.

Afbeelding verwijderd door redactie

Rosie ? Stephen King
Uitgeverij Luitingh
ISBN: 90 245 5533 7