Desperate Housewives- Production Nightmares

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Hoewel het een comedyserie is, wordt Desperate Housewives op een ander manier opgenomen dan andere comedyseries, waar meestal een vast podium met publiek en meerdere camera?s gebruikt worden. Hier wordt net als bij een film maar één camera gebruikt, wat meer tijd kost.

Regisseurs Tom Spezialy en Michael Edelstein houden toezicht op elk stadium van het productieproces. Ze zorgen ervoor dat alle scènes soepel verlopen en verhelpen eventuele problemen die op het laatste moment opduiken. ?Ik heb zowel financiële als creatieve taken, die te maken hebben met het schrijven, de opnamen en de postproductie,?zegt Edelstein. ?Bij elke aflevering moeten honderden beslissingen genomen worden. Er zijn duizenden meters film en je moet beslissen wat je daarvan gebruikt.?

Het productieschema van elke aflevering duurt ongeveer drie weken: een week voor de voorbereidingen, een week voorde opnamen en een week voor het snijden en monteren. Er wordt zo?n acht dagen achtereen twaalf tot veertien uur per dag opgenomen. Dat is voor iedereen heel zwaar, maar wel noodzakelijk, want elke aflevering bestaat uit zo?n zestig scènes.

Afbeelding verwijderd door redactie

Het hele productie proces verloopt in verschillende stappen. Het schrijven is de eerste stap, en vaak gebeurd dat al maanden voordat de acteurs gevraagd wordt zich vrij te maken. Dan komt er een casting voor de gaststerren en de locaties wordt uitgezocht, ook de kleding en rekwisieten worden uitgezocht en zo nodig speciaal gemaakt. Een opname dag begint in de make-up trailer . Daar kunnen de spelers ook hun teksten nog even oefenen en ontspannen. De regisseur houdt toezicht op de productie en loopt elke scène met de cast door. De twee Directors of Photography filmen de aflevering op een 35 mm film met drie perforaties, die het gefilmde materiaal de specifieke stijl geeft waar de serie om bekend staat. Alle opnamen van de dag worden naar de editor gestuurd, die de belangrijke taak hebben de beste versie van elke take uit te zoeken. Een dag of twee nadat de editors een montage hebben gemaakt, maakt de regisseur een zogenaamde directors cut. Die directors cut wordt naar de producenten teruggestuurd. In deze montage worden sommige momenten er uitgeknipt om zo in één uur televisie tijd te passen. Wanneer de aflevering helemaal klaar is bepaald de componist samen met de producenten waar de muziek moet komen. Wanneer de producenten hun goedkeuring hebben gegeven gaat men erin de studio van Touchstone Television naar kijken. Daarna kijkt ABC er nog een keer naar. Soms moeten er scènes veranderd worden, soms is het allemaal in één keer goed, en dan pas is de aflevering klaar voor uitzenden.

De tekst van dit artikel incl. mooie full color foto?s en nog veel meer, is te vinden in het boek:
Desperate Housewives - Achter gesloten deuren.
ISBN 90-22909168-7
17.95
A.W. Bruna