DVD: CSI New York

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

In de Big Apple is een team van doortastende, forensische detectives actief om moorden op te lossen door alle sporen te verzamelen en te interpreteren. Tijdens de zoektochten naar DNA, haren, bloedspetters, vingerafdrukken en andere, met high-tech apparatuur op te sporen aanwijzingen, schijnt de serie CSI: New York nieuw licht op de soms onheilspellende wereldstad. Het team van forensische onderzoekers wordt geleid door Mac Taylor, gespeeld door de bekende acteur Gary Sinise. Als Taylor is hij een toegewijd en gedreven inspecteur. Samen met inspecteur Stella Bonasera, een rol van Melina Kanakaredes, geeft hij leiding aan een team van deskundigen dat wordt gevormd door inspecteur Danny Messer (Carmine Giovinazzo), lijkschouwer Sheldon Hawkes (Hill Harper), rechercheur Don Flack (Eddie Cahill) en rechercheur Aiden Burn (Vanessa Ferlito).

Afbeelding verwijderd door redactie

De serie in New York gebruikt andere werkwijzen dan die in Las Vegas en Miami, waarbij vooral high-tech wetenschap een grote rol speelt bij het verzamelen van bewijs. Alle CSI-versies worden overigens in Los Angeles opgenomen, maar om de stad in kwestie de eigen sfeer mee te geven, worden verschillende steunkleuren gebruikt. Zo heeft CSI Las Vegas een rood filter, Miami geel en New York grijs.

Persoonlijk blijf ik CSI Las Vegas toch de beste vinden, maar dat is een kwestie van smaak. Al komt het waarschijnlijk ook doordat deze versie het origineel is. Toch doen alle drie de versies het meer dan goed in Amerika en ver daarbuiten, wat wel blijkt uit het feit dat ze overal voorkomen in de lijsten van best bekeken programma's. Toch komen de liefhebbers van deze serie met deze DVD natuurlijk wel aan hun trekken. Veel extra's biedt de DVD overigens niet: bij vier afleveringen is er een gesproken commentaar van regisseur Anthony Zuiker. Wel is er een kleine blik achter de schermen, maar die gaat vooral in op hoe de serie technisch gezien blijft kloppen en hoe belangrijk het is om steeds de nieuwe ontwikkelingen te blijven volgen als makers.

Afbeelding verwijderd door redactie

CSI: NY ? Seizoen 1
CBS Broadcasting / Alliance Atlantis Productions