Kane in Ahoy

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Zowel mannen als vrouwen stonden ongeduldig nog een drankje te drinken op de balkons, of hun laatste sigaretje te roken, voordat het ging beginnen? Kane, live in een uitverkocht Ahoy. De fans hadden maanden met een toegangskaartje in hun handen gewacht en nu was het moment echt gekomen. De ongeduldige, nerveuze sfeer hing overduidelijk in de lucht.

In Ahoy geen last van regen of wind - alle fans zorgden voor een hele hete zaal! De band komt eindelijk op en iedereen kijkt gespannen naar Dinand, er is al veel over zijn blonde kapsel gezegd. En, en... hij draagt een muts. Als hij zijn muts afneemt houden alle dames hun adem gespannen in; hij heeft gelukkig zijn haar geverfd en is weer iedereen zijn donkerharige Adonis. De band is helemaal in hun element, het ene na het andere nummer glijd over het publiek. Het eerste half uur lijkt de zaal alleen maar ademloos toe te kijken maar Dinand komt steeds losser en met hem ook het publiek. Al snel zijn de teksten niet meer te verstaan omdat de fans keihard meezingen. De fans schreeuwen hun longen uit het lijf elke keer als Dinand op één van de podia tussen het publiek gaat staan. He's hot, en hij weet het - hij daagt de vrouwen met elk deel van zijn lichaam uit. Op een gegeven moment springt hij zelfs op een wankele speaker zodat de dames in de VIP tribune een goeie blik op hem kunnen werpen.

Alle bekende hits komen aan de beurt, maar bij "Master of the Game" komen organisatie, band, licht en décor samen voor de ultieme show. Achter de band is een gigantisch videoscherm waarop vanuit twee punten een tribal begint te ontstaan. Na een tijdje zie je dat het een draak vormt die plots heftig vuur begint te spuwen. De belichting is nu rood en het lijkt alsof de draak door de hele zaal vuur spuwt. De belichting, de band, het videoscherm alles is exact op elkaar afgestemd. Een indrukwekkende show.

Het echte einde van de avond blijft onduidelijk tot ver in de afterparty. Tot drie keer toe verdwijnt Kane van het podium en komt weer terug. Een deel van het publiek gaat na de eerste keer al naar huis en mist, zonder het te weten, nog een half uur van het concert. De laatste keer dat de band opkomt introduceren ze DJ Ronald Molendijk, bekend van feesten zoals 4 Elements, Innercity, Sensation en Mysteryland.
Ronald Molendijk zorgt voor een spetterende afterparty, het is onvoorstelbaar hoe de rockende menigte net zo hard doordanst op de housebeats die nu door Ahoy schallen. Op weg naar huis kan iedereen terugkijken op een waanzinnige show. Kane dwingt met deze professionele show als Nederlandse rockband bij zowel nationale als internationale mensen veel respect af.