Waarom alles altijd fout gaat

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

In een korte inleiding wordt uitgelegd wat de wet van Murphy daadwerkelijk inhoudt. Duidelijk wordt dat de formule, naast andere formules erg eenvoudig is; Alles wat mis kan gaan, gaat ook mis. Dit word je al duidelijk zodra je de bladzijde openslaat, in zulke grote letters staat het midden op de pagina. Naast deze bemoedigende woorden legt dit hoofdstuk voornamelijk uit wat er verder in het boek behandeld gaat worden in de volgende hoofdstukken.

In deze hoofdstukken staan enorm veel wetten, stellingen, mythes en andere vraagstukken. Ieder vraagstuk wordt vervolgens vanuit verschillende wetenschappelijke vakgebieden verklaard, zoals biologisch, de natuurkunde, de psychologie. Verder is het geheel duidelijk geillustreerd met plaatjes, foto's, schema's en tabellen. Ook leuk zijn de citaten die door het boek heen staan, zoals: "Het leven kan alleen achteraf worden begrepen, maar alleen vooruit worden geleefd."

Het boek van 213 bladzijdes is niet echt een boek dat je in één keer moet uitlezen, maar het is er echt eentje waar je lekker de tijd voor moet nemen. Lees eens een hoofdstukje en leg hem daarna weer weg voor een dag. Want naast een hoop leuke weetjes is het behoorlijk droge kost. En het is zo zonde als je het boek niet helemaal uitleest, want het is zeker de moeite waard. Na het lezen van het boek zal je waarschijnlijk helaas net zo veel pech hebben als anders, maar nu is het wel allemaal wetenschappelijk verklaard.


Afbeelding verwijderd door redactie

Waarom alles altijd fout gaat
"De wet van Murphy en andere fenomenen wetenschappelijk verklaard"
Richard Robinson
AW Bruna
Prijs: 12,50
ISBN: 90-229-8990-9