Frank Muller - Fotograferen Onderweg

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Het boek begint met een tip: Probeer voordat je op reis gaat eerst de camera die je gaat gebruiken goed uit! Leer te kijken, de camera te bedienen en test of alles aan de camera het nog doet. Deze voorbereidingen zijn dé basis voor elke reisreportage. Voor de aanschaf van een eventuele nieuwe of extra camera, zijn de verschillen en voor- en nadelen tussen o.a. een digitale, analoge, spiegelreflex, kleinbeeld, compact, wegwerp of fun-camera op een rijtje gezet.

In een stukje algemene fotografie worden de (technische) termen als ISO, pixels, sluitertijd, diafragma en guldensnede aan de hand van duidelijke korte stukjes tekst met handige plaatjes uitgelegd. En hoe maak en gebruik je een statief? Welke reinigingmiddelen of drooghoudmiddelen kun je het beste gebruiken voor jouw camera? En wat is een geschikte tas voor de camera als je opreis bent? De antwoorden hierop, en nog veel meer handige tips, vind je terug in het boek.

Ook wordt in dit boekje op een heldere manier ingegaan op de situaties die je tijdens een reis al fotograferend ongetwijfeld tegen zult komen. Deze situaties worden in 'Fotograferen Onderweg' aan de hand van een aantal duidelijke voorbeeld situaties, problemen en oplossingen beschreven. Waar moet je bijvoorbeeld opletten en rekening mee houden als je gaat fotograferen op het water, in het water, in de bergen, in de sneeuw, in de regen of in de woestijn?

Als je op reis bent, moet je vaak in korte tijd beslissen hoe je een foto gaat maken. Hoe maak je dan toch de mooiste plaatjes vanuit vervoermiddelen of van beweging? Waarop moet je letten bij het maken van een goed portret, moet je de gefotografeerde eigenlijk betalen en hoe vraag je iemand om te poseren? Dit en nog veel meer is allemaal te lezen in 'Fotograferen Onderweg'.

Eigenlijk alles wat jij moet weten om onderweg goed te kunnen fotograferen, staat in dit boekje beschreven. 'Fotograferen Onderweg' is daarmee een ideaal boekje voor de beginnende en gevorderde reisfotograaf. Door het handzame pocket formaat past het met gemak in je handbagage of fototas, zodat je alles nog eens terug kan lezen tijdens je reis.

Afbeelding verwijderd door redactie
Frank Muller - Fotograferen Onderweg.
Het complete handboek voor digitale- en analoge reisfotografie
Volledig digitale up-date
ISBN 90-389-1676-0
Uitgeverij Elmar
Adviesprijs 14,95 euro