Sean Penn - Zijn leven en werk

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

De carrière van Sean Penn is er eentje om van te dromen. Geleidelijk aan groeide hij als acteur, als toneelspeler en als mens. Maar daar ligt wel een 'oude ziel' aan ten grondslag. Als kind al bewees hij anders te zijn dan zijn leeftijdsgenootjes. Hij oogde verlegen, zelfs op het stille af. Maar hij observeerde, daar waar andere kinderen speelden. Hij observeerde alles en iedereen, vooral mensen. Alsof hij diep wilde doordringen in de menselijke gedachte. Alsof hij wilde kijken in diens ziel. Maar hij kon ook zo het tegenovergestelde van bovengenoemde zijn. Zijn reputatie van losse handjes loog er in ieder geval niet om!

Zijn carrière begon aan het toneel op de middelbare school en ook speelde hij in home-made 8mm films. Ter lering en vermaak. Karakterrollen lagen hem het best en 't directe van toneel sprak hem heel erg aan. Van meet af aan was het duidelijk dat er meer in het vat Sean Penn zat. Veel meer...

Afbeelding verwijderd door redactie

Sean Penn heeft het voorrecht gehad, om op te groeien aan de basis van de geschiedenis van de huidige Noord-Amerikaanse filmindustrie. Dat kwam door zijn vader...

Afbeelding verwijderd door redactie

Zijn generatie bracht vele bekende acteurs en actrices voort: Michelle Pfeiffer, Tom Cruise e.v.a. Vanuit de Lee Strassberg school kwam Sean bij de film terecht, en via een omweg over het toneel kwam hij uiteindelijk weer op het witte doek terecht. Sean acteerde niet, hij werd zijn karakter. Er zijn maar weinig acteurs die zoveel voor een rol doen als hij. Hij werd zijn karakter al, terwijl hij het script nog niet eens in zijn geheel had gelezen. Hij was zijn karakter al als hij werd aangenomen voor de rol. Na zijn 1e grote succes vroeg een reporter aan de regisseur hoe Sean Penn als persoon was, en hij antwoordde: "Ik ken eigenlijk alleen maar Spinozi!"

Het boek verhaalt zijn leven en zijn werk, maar op heel aparte wijze. Chronologisch verteld door Sean Penn zelf, maar ook door mensen om hem heen, die op dat bepaalde moment met hem te maken hadden of een rol speelden in het geheel. Alle mensen die aan het woord komen worden in het begin van het boek voorgesteld als 'De Cast". Dat maakt het verhaal zo persoonlijk en doet het boeien tot aan de laatste pagina. Periodeovergangen of een stukje (film-) geschiedenis, in Italic gedrukt, zorgen ervoor dat het geen losse onsamenhangende stukjes tekst bij elkaar zijn, maar één vloeiende vertelling over Sean's leven.

Afbeelding verwijderd door redactie

"Sean Penn - Zijn leven en werk"
Auteur: Richard T. Kelly
Paperback, 408 pagina's
Verkoopprijs: ? 19,95
ISBN: 90 229 9852 6

Bestel nu!

Sean Penn, de geautoriseerde biografie
R.T. Kelly