Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Air Babylon

'Air Babylon' is een geweldig boek. Als je begonnen bent met lezen, is het ontzettend moeilijk om het boek weg te leggen. Je wilt gewoon weten wat er nog allemaal gebeurt op deze dag. Als je regelmatig met het vliegtuig reist, zul je een aantal momenten zeker herkennen. Toch zal je mond af en toe openvallen van verbazing.

Weet je bijvoorbeeld wat er gebeurd met iemand die tijdens een vlucht sterft? Heb je de geur van gebakken kip ook al eens geroken in het vliegtuig? Na het lezen van dit boek weet je dat er helemaal niet gekookt wordt. Misschien heb je laatst nog gevlogen en vroeg je je af waarom je naast die vetzak zat. Denk dan maar eens terug aan het moment dat je bij de incheckbalie stond. Was je wel vriendelijk tegen het grondpersoneel?

'Air Babylon' leest als een trein. De voorvallen die in het boek aan de orde komen, zijn allemaal echt gebeurd. De beroemdheden spelen zichzelf. Rijken lichten de boel op, armen smokkelen zichzelf het land in en de graaiers proberen overal een slaatje uit te slaan. Het verhaal wordt verteld door Anonymus. Zijn avonturen zijn ingedikt tot een etmaal. We volgen deze duty-manager 24 uur op het verzonnen vliegveld 'Air Babylon' en in het vliegtuig op weg naar Dubai.

Imogen Edwards-Jones schreef eerder al de internationale bestseller 'Hotel Babylon'. Dit boek vertelt het verhaal van 24 uur in één van Londens duurste en meest luxe hotels. Ik ben benieuwd naar het volgende boek van deze schijfster. Er is toch niets leukers dan stiekem meegluren?

Afbeelding verwijderd door redactie

Air Babylon
Imogen Edwards-Jones & Anonymus

Uitgeverij AW Bruna
ISBN: 90-229-9170-9
Pagina's: 330 blz.
Adviesprijs: 15,95 euro