'Ik moet mezelf 's avonds naar bed schoppen'

Vrije tijd door Redactie Ze.nl
Hoe gaat het met je?

"Met mij gaat het erg goed. Er heerst op dit moment verkoudheid in onze groep, dat is niet zo leuk. Zelf heb ik ook al een beetje keelpijn, dus ik moet wel op mijn stem letten. Dat is ontzettend vervelend, maar ik ga door totdat het echt niet meer gaat."

Heb je het naar je zin bij Pietje Bell?

"Ja, we reizen sinds half september door het hele land en hebben al meer dan honderd keer gespeeld, maar ik vind het nog steeds erg leuk. Al is het wel erg vermoeiend, want we spelen soms zes keer per week. Het grootste gedeelte van mijn vrije tijd breng ik door in de tourbus, want we gaan overal samen met de bus heen. Cast en crew zijn net één grote familie. We zien elkaar bijna elke dag, maar nog steeds hebben we ontzettend veel met elkaar te bespreken. We praten zelfs over ons privé leven. Als ik geen zin heb om te praten, omdat ik wil slapen, doe ik gewoon mijn ogen dicht. Dat respecteert iedereen. Het klikt heel erg goed. We zijn net broers en zussen. Ik kan hier gewoon lekker mijzelf zijn."

Altijd al van een leven in de schijnwerpers gedroomd?

"Ja, ik wilde zangeres worden. Daarom ging ik naar de Academie voor Lichte Muziek in Hilversum. Daar leerde ik Tony Neef kennen. Hij vertelde me dat ik auditie moest doen bij Jeans. Ik wilde zingen, dus dat deed ik. Ik werd aangenomen. Jeans is een theatergroep, dus ik moest ook een beetje toneelspelen en dansen. Sindsdien is het balletje gaan rollen. Ik heb daarna nog een aantal workshops gevolgd om bijvoorbeeld beter te leren acteren. Zingen komt bij mij op de eerste plaats gevolgd door acteren. Dansen ligt me iets minder."

Wat is er zo leuk aan op het podium staan?

"Als je in een musical speelt, neem je de mensen mee in het verhaal. Op het podium voel je de energie die uit de zaal komt. Natuurlijk is de ene zaal de andere niet, maar de mensen zijn vaak erg enthousiast. Ik wil de mensen vermaken, want ze hebben niet voor niets dertig euro betaald. Op het podium staan, vind ik veel leuker dan op tv komen. Ik heb verschillende gastrolletjes gehad, maar dan voel je die energie niet van het publiek. Dat is zo jammer."

Je hebt een ontzettend druk schema, heb je nog tijd voor andere dingen?

"Weinig. Ik ben net voor de start van Pietje Bell verhuisd, omdat mijn relatie na vijfenhalf jaar was stukgelopen. Mijn huis is ingericht, maar de schilderijen staan nog steeds op de grond. Ik probeer wel zoveel mogelijk tijd vrij te maken voor mijn familie, maar ik zie ze veel te weinig. Met name mijn moeder mis ik heel erg. De kinderen van mijn zus, waar ik dol op ben, worden zo snel groot. Het doet wel eventjes pijn als je hun eerste tandjes via de mail ziet. Als ik vrij ben, ben ik ook ontzettend druk. Boodschappen doen, wassen, eten met vrienden en familie. Soms kies ik er voor om lekker op de bank te hangen met een film, maar meestal ben ik bezig. Ik kan ook niet stil zitten. 's Avonds moet ik mezelf echt naar bed schoppen."

Wat ga je na Pietje Bell doen?

"Pietje Bell draait nog tweeënhalve maand, daarna is het even rustig en in september ga ik met Willeke Alberti en Tony Neef door het land toeren met 'Willeke Alberti's Jubileumtour'. Het is heel fijn om een nieuwe voorstelling in het zicht te hebben. Ik heb er ontzettend veel zin in. Ik vind het heerlijk om in mijn moedertaal te zingen. In deze taal kan ik mezelf het beste uitdrukken. Ik ben trots op dit mooie land."

Hoe is het om samen te werken met je goede vriend Tony Neef?

"Dat is heel fijn en vertrouwd. Natuurlijk is het niet altijd even makkelijk, omdat je toch conflictjes hebt als je samenwerkt. Je wil elkaar dan niet kwetsen. Ik weet dat Tony het goed met me voor heeft, daarom is het erg prettig om met elkaar te werken. Samen met Rolf Koster en Tony vorm ik het trio 'Heidi und die Heino's'. Dat is altijd leuk. We zijn nu alle drie druk bezig, dus we kunnen het niet combineren, maar in de zomer gaan we weer lekker optreden. Er zijn plannen om een WK-single op te nemen."

Wat wil je in de toekomst nog doen?

"Ik wil heel erg graag een mooie Nederlandstalige cd opnemen. Daar droom ik van. Ik ga er hard voor werken om deze droom te verwezenlijken. Daarnaast zou ik ook nog wel eens in een gekke comedy willen spelen. Dat ik eens lekker gek mag doen. Tot nu toe heb ik iedere keer vrij lieve rolletjes gehad."

Neem ook eens een kijkje op www.brigittenijman.nl. Op deze site vind je alle informatie over Brigitte. Je kunt ook een bericht voor haar achterlaten in het gastenboek. Deze site wordt onderhouden door Mischa Muijlaert, een goede vriendin van Brigitte. "Zonder haar had ik nooit zo?n mooie site gehad. Ik ben trots op haar."

Afbeelding verwijderd door redactie