Pussycat Doll Carmit Bachal!

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

De dans/revue-groep The Pussycat Dolls werd in 1995 opgericht door de choreografe Robin Antin. De groep bestaat nu uit een zanggroep, welke momenteel de wereldhitlijsten bestormt, en een tweede groep getalenteerde danseressen/entertainers met een eigen show in Caesars Palace in Las Vegas.

Carmit Bachal, die liefkozend 'Foxy' wordt genoemd, zit al vanaf het begin bij de Pussycat Dolls. Zij is van Israëlisch-Nederlands-Indonesische afkomst. Ze begon ooit als ritmisch gymnaste op wereldniveau, en werd zelfs vijfde bij de Olympische kwalificaties in de V.S. Terwijl ze in het nationale team zat, studeerde ze tevens muziek, dans èn viool en piano aan de Hamilton Academy of Music in Los Angeles. Daarmee was de stap naar de showbizzindustrie eigenlijk al gezet.

Afbeelding verwijderd door redactie

Heb je altijd al beroemd willen worden?

Carmit: Ja, eigenlijk wel. Mijn moeder vertelde dat ik toen ik vijf was al riep dat ik beroemd wilde worden.

Op je cv staan rollen in films als 'Along came Polly' (met Jennifer Aniston, red.) en 'Charlie's Angels: Full Throttle'. Wat vind je het leukst om te doen: zingen en dansen of acteren?

Nou, mijn ouders waren al dansers en entertainers. Mijn moeder komt uit een muzikale familie, dus logischerwijs waren mijn eerste liefdes zingen en dansen. En ik denk dat acteren daar uiteindelijk uit voortvloeit. Ik verwacht dat de Pussycat Dolls nog meer acteerwerk aangeboden zullen krijgen. Ik kan er haast niet op wachten, want in de toekomst wil ik echt meer acteren!

Jij zit het langst bij de Pussycat Dolls, al sinds 1995. Waar heb jij Robin Antin ontmoet?

Robin en ik ontmoetten elkaar tijdens een dansopdracht, ik dacht ergens eind 1994. We werkten op den duur steeds vaker samen en we raakten bevriend met elkaar. Op een dag zei Robin: "Luister, ik heb een idee. Ik wil een show opzetten met een groep danseressen, en ik wil jou er ook graag bij hebben." Robin had een droom en wilde daar al haar vriendinnen deel van uit laten maken.

In het begin waren we met zes vaste Dolls, waaronder Robin en ik. We oefenden in de garage van Christina Appelgate (Kelly in Married with Children, red.) met wie Robin destijds samenwoonde. Naarmate de producties waaraan we meewerkten steeds groter en groter werden, kwamen er steeds meer meiden bij. Het mooie aan de Pussycat Dolls is dat iedereen die erbij komt zich ook meteen een echte Pussycat Doll mag noemen. Iedereen is uniek op haar eigen manier, en dat maakt de groep heel bijzonder. Ik denk ook wel dat het belangrijk is dat ik bij de groep zit, want ik sta voor waar we vandaan komen en vertegenwoordig daarmee dus de geschiedenis van PCD.

Afbeelding verwijderd door redactie

Wie is binnen PCD jouw beste vriendin?

Dat vind ik een heel moeilijke vraag, want in de tussentijd zijn we allemaal heel erg close met elkaar geworden. We zijn eigenlijk allemaal elkaars beste vriendin, het voelt zelfs alsof we zusjes zijn! Als je maar één beste vriendin hebt, wordt het erg eenzijdig en saai op den duur. In het begin was Melody mijn beste vriendin, maar nu zijn we dus allemaal 'best friends' en dat is voor de groep alleen maar beter.

Jullie bestaan al zo lang. Waarom duurde het tien jaar voordat jullie een cd uit brachten?

In het begin waren de Pussycat Dolls erg 'underground' bezig. We werkten allemaal in de 'LA-scene' en hadden onze eigen show in nachtclub 'The Viper Room', welke destijds van Johnny Depp was. Steeds meer mensen hoorden over onze show en opeens wilden vele beroemdheden met ons samenwerken. We waren allemaal al professionele danseressen en we werkten al met 'celebrities', dus het contact was gauw gelegd. Robin kende Christina Appelgate al en ik bracht bijvoorbeeld Gwen Stefani in contact met PCD. (Verschillende Amerikaanse celebs, zoals o.a. Carmen Electra, Charlize Theron, Paris Hilton en Eva Longoria, traden al met The Pussycat Dolls op, red.)

Toen we steeds groter en bekender werden, zag de platenmaatschappij A&M Records er wel iets in om van ons een popgroep te maken. 'Nothing happened overnight!' Na acht jaar hard werken werden we eindelijk gecontracteerd. Verder kostte het ons anderhalf jaar om de cd te maken en het was nog moeilijk ook, want we wisten niet wat onze 'sound' moest gaan worden. Gelukkig kregen we hierbij hulp van zeer getalenteerde mensen! Topproducers zoals Will.i.am van The Black Eyed Peas en Timbaland werkten o.a. aan de plaat mee.

In het nummer "Don't Cha" rapt Busta Rhymes mee en Will.I.Am dus in "Beep". Jullie zitten momenteel ook in het voorprogramma van de Black Eyed Peas. Het tourprogramma met hen ziet er erg hectisch uit!

Ja, het is een veeleisende, zware job. Veel reizen, vroeg opstaan, weinig slaap, en steeds weer alles in- en uitpakken. En ondertussen wordt er van je verwacht dat je er altijd vol glamour en tiptop uitziet. Het geeft ons enorm veel voldoening dat onze fans ons overal liefdevol opwachten. Ze willen met ons op de foto, handtekeningen, noem maar op! Daar doe je het dan voor toch!?

Afbeelding verwijderd door redactie

Will.I.Am van de Black Eyed Peas schreef het nummer 'Beep' voor jullie. Waar staat 'Beep' voor: ass of boobs?

'Beep' is ontstaan in Will.I.Am's geniale hoofd. Hij schreef destijds 'My Hump' voor ons (uiteindelijk uitgebracht door The Black Eyed Peas zelf, red.), maar hij wilde nog een stapje verder gaan en zo ontstond 'Beep'. Er zitten geen valkuiltjes in deze song, 'Beep' is gewoon 'Beep'. Carmen zingt eventjes: "I don't give a 'Beep', you keep looking at my 'Beep'!" Zo is het gewoon geschreven, gezien vanuit Will.I.Am's perspectief. Hij is zo creatief, het is zijn kunst.

Jullie laten wat 'Beep' betekent dus eigenlijk over aan de fantasie van de luisteraar zelf?

De luisteraar kan er van maken wat ie zelf wilt natuurlijk! Hahahaaa! Wij dollen er onderling ook wel eens mee. Het is gewoon een onschuldige manier om van alles te kunnen zeggen.

Is het nummer 'Don't cha' gebaseerd op eigen ervaringen?

Field Green schreef en produceerde dit nummer, en het was eigenlijk niet voor ons bedoeld. Maar wij houden van de 'beat' en de 'vibe' van dit nummer. (de hit 'Don't Cha' is oorspronkelijk opgenomen door Tori Alamaze, die er weinig succes mee oogstte. De Pussycat Dolls namen het nummer opnieuw op en konden rapper Busta Rhymes strikken voor een gastbijdrage en scoorden er vorig jaar een hit mee, red.) Het is dus geen nummer dat geput is uit onze persoonlijke ervaringen. Je moet het nummer ook niet al te serieus opvatten, de tekst is een beetje gekscherend bedoeld. Enerzijds begripvol naar de vrouw toe: "If it ain't love, leave it alone. I understand that is your man and I'd be just as protective." Maar in het refrein wordt dan weer gezongen naar de man toe: "Don't cha wish your girlfriend was hot like me?" Je speelt met een fantasie en je 'teast'.

Wij noemen het zelf 'The Female Anthem', een soort van ode aan de vrouw. Als wij optreden nodigen we dames uit om op het podium te komen en om dit nummer met ons mee te zingen. Wij dragen het op aan de vrouw in het algemeen, op een speelse manier. You know how girls like to play! Ik denk ook wel dat dit nummer nog heel lang erg 'hot' zal zijn.

"In elke vrouw zit een Pussycat Doll," zegt Robin Antin zelf. Wat bedoelt ze daarmee?

Ze bedoelt daarmee te zeggen dat er in elke vrouw bepaalde talenten zitten, alleen moet je wel zelf uit zien te vinden wat die precies zijn en er dan wat mee doen. Wij uiten de onze door het maken van muziek, en ook in zang en dans! Dus... voel je goed met wie jij bent en gebruik je talenten! Die van jou zijn net zo belangrijk en dierbaar als die van elk ander...

"The Pussycat Dolls - PCD"
Release datum: 12-09-2005
Uitgebracht door Universal Music
Prijs: vanaf E 14,99

Bestel nu!

Pcd
Pussycat Dolls