William Orbit - Hello Waveforms

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Ben je op zoek naar een cd om lekker bij weg te dromen? Dan mag dit album niet in je cd-verzameling ontbreken. Eén uur lang zweef je van nummer naar nummer. Je merkt het niet eens dat er elf verschillende nummers op 'Hello Waveforms' staan, zo vloeiend lopen ze in elkaar over. Zet deze cd maar op repeat, want na een uur wil je 'm weer horen, daarna nog eens en nog eens.

Deze cd bevat bijna uitsluitend instrumentale tracks. Als er iemand meezingt met één van de nummers, merk je dat bijna niet. Het is even wennen als je opeens de Sugababes en Kenna hoort zingen. Storen doet het niet, want 'Spiral' (track 5) is een super mooi nummer. Het maakt het album bijzonder. Net als het daaropvolgende nummer 'Who Owns The Octopus'. In één woord: schitterend!

Dit album is niet te vergelijken met zijn vorige albums, zoals zijn laatste album 'Pieces in a Modern Style' die in 2000 verscheen. Wat mij betreft mag William Orbit meer platen maken op deze heerlijke 'Hello Waveforms'-manier. Echt een aanrader voor iedereen die helemaal weg is van lekkere zweverige dromerige dancemuziek. Je kunt deze plaat niet vergelijken met 'Ray of Light', daar haalde hij het beste uit Madonna. Op 'Hello Waveforms' haalt William Orbit het beste uit zichzelf.

Niet alleen zijn muziek is geweldig. Het ontwerp van de cd-cover is ook geweldig. Deze cd kun je onmogelijk in het verdomhoekje van je cd-collectie zetten. 'Hello Waveforms' hoort gewoon op een mooi plaatsje in de buurt van een cd-speler.

Benieuwd naar deze plaat en ander werk van William Orbit? Ga dan snel naar www.williamorbit.com.

Afbeelding verwijderd door redactie

William Orbit - Hello Waveforms

1. Sea Green
2. Humming Chorus
3. Surfin'
4. You Know Too Much About Flying Saucers
5. Spiral
6. Who Owns The Octopus
7. Bubble Universe
8. Fragamosia
9. Firebrand
10. They Live In The Sky
11. Colours From Nowhere

Uitgebracht door: Sanctuary Records, 2006
Adviesprijs: ? 22,99

Bestel nu!

Hello Waveforms
William Orbit