'Als het om die droom gaat, zijn we tijgers'

Vrije tijd door Redactie Ze.nl
Wat hebben jullie na 'Ramaganana' gedaan?

"Veel opgetreden, nieuwe liedjes geschreven en nieuwe plannen gemaakt. Helaas is de release van ons nieuwe album een tijd uitgesteld, maar hierdoor kunnen we nu wel meedoen aan het Nationaal Songfestival."

Waarom doen jullie mee?

"Dit jaar is er door de nieuwe opzet van het programma veel meer mogelijk dan de afgelopen jaren. We mogen nu een miniconcert geven van drie liedjes, mogen zelf bepalen wat we aantrekken en hoeven niet met danspasjes op het podium te staan. We kunnen dus volledig onszelf blijven: Treble, zoals we al tien jaar zijn. Onze droom is uiteraard om 12 maart te winnen en Nederland weer trots te kunnen maken in Athene."

Hebben jullie iets met het Songfestival?

"Zeker weten! We mochten alledrie langer opblijven en met de hele familie maakten we puntenlijstjes. We keken daar alledrie ieder jaar weer naar uit. Ons lievelingsliedje is 'The voice' uit Ierland, al weten we dat niet meer zeker."

Het Songfestival wordt wel eens een carrièrekiller genoemd, zijn jullie daar niet bang voor?

"Het is een wedstrijd. We kunnen dus verliezen. Zolang we onszelf kunnen blijven, hebben we niet het gevoel dat een programma ons kan breken. We kunnen natuurlijk altijd weer de straat op als straatmuzikanten. We vinden het heerlijk om op straat muziek te maken. Zo nu en dan doen we dat nog steeds. Op 12 maart gaan we natuurlijk voor de nummer één!"

Hoe schatten jullie je kansen in?

"We hebben erg goede en leuke tegenstanders. We zijn alledrie zeer verschillend en dat zal 12 maart zeker tot een leuke en spannende strijd maken. We denken dat onze kansen goed zijn, omdat we vernieuwende muziek maken. We zijn anders dan de meeste bands. Met 38 deelnemende landen in Athene moet je ook wel opvallen."

Kunnen jullie iets vertellen over jullie nummers: 'Amambanda', Lama Gaia en Make Your Choice (het nummer dat jullie hebben gekozen uit de inzendingen)?

"We hebben in deze drie nummers onze fantasietaal gecombineerd met Engels. Het zijn allemaal swingende uptempo nummers met als doel de mensen op te vrolijken. 'Make Your Choice' sprak ons aan vanwege de sfeer en de tekst over vrijheid. We hebben hier een flinke Treble-saus overheen gegooid, zodat het nummer echt bij ons past. Op onze website kun je de nummers trouwens zelf even beluisteren."

Waarom Treble-taal?

"We zingen al acht jaar in Treble-taal en blijven dat gewoon lekker doen. We presenteren ons zoals Nederland ons al een beetje kent, alleen volwassener en swingender dan eerst."

Jullie zijn ontzettend druk met de voorbereidingen. Kunnen jullie daar iets meer over vertellen?

"We hebben alle tijd die we hadden gestoken in de voorbereidingen op het Songfestival. Elke ochtend weer vroeg uit de veren om samen met choreograaf Tim Noble aan de slag te kunnen. We beginnen de dag met push-ups, sit-ups en touwtje springen. Vervolgens spelen we de drie liedjes 'Amambanda', 'Make Your Choice' en 'Lama Gaia' op de manier zoals we ons ook op 12 maart zullen presenteren. Tim leert ons op een erg leuke en natuurlijke manier gefocust en swingend op het podium te staan. Hij maakt ons bewust van de camera?s en leert ons niet bang te zijn, maar juist alles te geven. Na de repetitie snellen we naar de fitnesszaal om onze conditie wat op te krikken. We hebben zo?n spierpijn! Maar, we doen alles voor een goed doel!"

Waarom moet iedereen op jullie stemmen?

"We zijn vernieuwend en zouden hiermee de rest van Europa kunnen verrassen. Het zou super zijn om met onze trommels, gitaar en rugzak Europa rond te trekken en Nederland weer trots te kunnen maken. We willen dan ook een belofte doen aan Nederland. Als wij op 12 maart winnen gaan we alles op alles zetten om ook in Griekenland hoog te eindigen. We willen alle 38 landen bezoeken om daar onder andere op straat te spelen en zo ieder land alvast kennis te laten maken met Treble. Als het om die droom gaat, zijn we tijgers!"

Maken jullie een kans in Athene?

"We zullen hier keihard voor gaan werken. We willen alle 38 landen in ongeveer vijftig dagen bezoeken. Voordat we in Athene aankomen moet iedereen ons al een beetje kennen."

Wat staat er na het Songfestival voor jullie op het programma?

"Er komt zeker een nieuwe album uit na het Songfestival, voorafgaand door een single."

Meer weten over Treble, bezoek dan hun site www.treble.nl. Je kunt de meiden op de voet volgen. Elke dag zijn er weer nieuwe filmpjes te zien.

Op www.nationaalsongfestival.nl lees je meer over het Nationaal Songfestival en hoe je op Treble kunt stemmen. Daar willen de meiden nog wel iets over zeggen. ,"Iedereen die op ons gaat stemmen, willen we alvast bedanken. Wij dromen ondertussen nog even verder."

Klik hier voor een leuk filmpje over de dames Treble.