Verbeter je slaapgewoonten

Vrije tijd door Redactie Ze.nl
Energiek en alert

Na een goede nachtrust worden de meeste mensen energiek en alert wakker klaar om de dag te beginnen. Je kan er weer fris en fruitig tegen aan!
Helaas is dit voor drie kwart van de bevolking niet vanzelfsprekend. In slaap komen is voor sommigen soms al een drama. Maar voor anderen is een hele nacht doorslapen zonder ieder uur van de nacht op de wekker te kijken weer het probleem.

Alles op een rijtje

De auteurs van het boek zetten in het boek veelvoorkomende slaapproblemen, zoals insomie, snurken en andere slaap gerelateerde problemen op een rijtje. Het boek begint allereerst met een verduidelijking. In een korte inleiding wordt uitgelegd wat waar in dit boek te vinden is, welke delen overgeslagen kunnen worden, en welke delen zeker niet gemist mogen worden. Naast de gewone informatie bevat het boek onder meer: quizen, technische informatie en tips. Per onderwerp worden een aantal problemen behandeld en veel belangrijker nog, oplossingen geboden.

Duidelijk

In zeventien hoofstukken opgedeeld in vijf delen wordt in gegaan op alles met met slapen, eigenlijk het niet-slapen, te maken heeft. Elk deel is zo opgebouwd dat je het boek op elke willekeurige bladzijde kan openslaan, zonder dat je de draad van het boek kwijt raakt.
Verder wordt er in het boek gewerkt met pictogrammen, onderverdeeld in tip, pas op, belangrijk en technische informatie voor de alinea?s waardoor informatie in één oogopslag kan worden gevonden.

Afbeelding verwijderd door redactie

Slaapgewoonten onder de loep

Een aantal oorzaken van slapeloosheid zijn nogal voor de hand liggend maar alsnog is het wel goed dat je tijdens het lezen weer met de neus op de feiten word gedrukt en na gaat denken over je eigen slaapgewoonten. Zo kan je een slaapdagboek bijhouden of de tips gebruiken om je slaapkamer om te toveren in een rustoase.

Huisarts

Naast bovengenoemde onderwerpen is het ook heel interessant om te lezen over hoe je een jetlag kan overwinnen, je kinderen zonder problemen naar bed krijgt en tien tekenen dat misschien wel je partner last heeft van een slaapstoornis.
Kortom een zeer boeiend boek over alles wat met slapen te maken heeft, maar het zal ondanks alle goede tips je slaapproblemen niet wegnemen. Wel word je erg rustig van en stiekem wel een beetje slaperig tijdens het lezen van het boek. Een geeuw zul je vast niet kunnen onderdrukken. Maar hou je niet vast aan alle adviezen in het boek, pik eruit wat voor jou werkt. Zoals de schrijvers ook adviseren; blijf niet piekeren over je slaapprobleem, schakel dan je huisarts in.


Slaapproblemen overwinnen voor Dummies
Auteurs: Max Hirshkowitz, PhD en Patricia B. Smith
ISBN: 90-430-1201- 7
www.dummies.nl

Bestel nu!

Slaapproblemen overwinnen voor Dummies
M. Hirshkowitz, P. Smith & P.B. Smith