Raffaela: 'De droom die ik had is nu uitgekomen'

Vrije tijd door Redactie Ze.nl
Hectisch allemaal hè?

Dat kun je wel zeggen. Ik heb na de finale nog geen moment rust gehad. Eerst was ik flink verkouden. Toen moest ik eventjes een paar daagjes rust nemen. Maar daarna ging het circus dus flink los.

Vind je het allemaal nog wel leuk dan?
Wat dacht je! Ik wist dat dit zou gaan gebeuren. Natuurlijk kun je er nooit een échte voorstelling van maken. De droom die ik als klein meisje had is nu uitgekomen. Het is gewoon een fantastisch gevoel.

Dat was nogal heftig die finale!
Zeker weten. Toen ik daar met mijn grote vriendin Floortje stond ging er wel wat door me heen. We gunden het elkaar zó om te winnen. Ik had het haar ook heel erg gegund.
Ze heeft verschrikkelijk haar best gedaan en is een fantastische zangeres.

Wat ging er door je heen toen jouw naam als winnares werd omgeroepen?
Ik voelde me overgelukkig, maar ook raar. Je bent tenslotte van de ene dag op de andere opeens een bekende Nederlander. Dat is dan het moment waar je maandenlang naartoe hebt geleefd. Het is allemaal niet met woorden te omschrijven wat er op zo?n moment door je heen gaat.

Idols had ook moeilijke momenten voor jou.
Dat hoort er ook bij hè. Het was best zwaar toen ik al die kritiek van Henk Jan over me heen kreeg. Dat gaat je niet in je kouwe kleren zitten moet ik zeggen. Gelukkig ben ik het weer allemaal vergeten en kan ik genieten van alles wat me nú overkomt.

Afbeelding verwijderd door redactie

Heb je naast zingen nog meer talenten?

Dat moet wel als je een zangcarrière ambieert. Het is namelijk veel meer dan alleen zingen op het podium. Ik ben altijd al een doorzettertje geweest. Vanaf toen ik heel klein was droomde ik er al van om later beroemd te worden. Ik kan behalve zingen ook heel goed dansen. Dat komt me nu echt heel goed van pas. Verder ben ik best goed in entertainen. Ook dat zit denk ik in mijn bloed haha.

Kom je uit een muzikaal gezin?
Mijn ouders zijn geen profs, maar ze zijn wel gek op zingen. Bij ons thuis klonk dan ook altijd muziek. We zongen met mijn ouders en mijn broer en zusjes. Dat deden we niet alleen thuis, maar ook op feesten waar we uitgenodigd werden. Zo zie je dat ik er best al een dosis ervaring op heb zitten. Oh ja, ik heb ook nog een bekende tante. Dat is Ruth Jacott, een bekende zangeres. Van haar heb ik natuurlijk ook het één en ander geleerd.

Je krijgt binnen een aantal maanden een baby. Wordt dat moeilijk en staat dat je zangcarrière niet in de weg?

Nee hoor! Ik ga gewoon door met zingen, zolang als het kan. Tot mijn zevende maand als dat lukt. Verder voel ik me nu heel erg goed eigenlijk. Ik kan gewoon nog alles doen wat ik altijd al gedaan heb. Ik word alleen een beetje sneller moe, maar daar hou ik natuurlijk rekening mee.

Weet je al een naam voor je baby?tje?
Nee nog niet. Maar als ik dat al wist dan ging ik het jullie niet verklappen. Het is het geheim tussen mij en mijn vriend. Nog vier en een halve maand... Het gaat nu echt heel snel. Voor je het weet is het al zover! Ik kijk er natuurlijk verschrikkelijk naar uit.

Je gaat binnenkort met je album aan de slag.
Ja, daar ga ik heel snel aan beginnen. De mensen vragen me hoe mijn eerste plaat eruit gaat zien, maar daar zijn we nog niet helemaal uit. Ik heb er in ieder geval veel inspraak in. Op mijn album komen alleen liedjes waar ik mijzelf helemaal in kan vinden.
Het wordt de komende tijd in ieder geval nog heel erg spannend.