Bolletjes Blues

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Bolletjes Blues gaat over de Surinaamse Spike (gespeeld door Negativ) die op jonge leeftijd naar Nederland wordt gestuurd door zijn ouders om hier naar school te gaan. Hij kan niet aarden bij zijn tante in de Bijlmer en op de middelbare school. Spike belandt in de wereld van bling, bling, waar alles draait om geld en status. Als hij verliefd wordt op Rosalie, de dochter van een winkelier (gespeeld door Sophie van Oers) denkt Spike dat zij hem alleen wil als hij geld heeft. Om indruk op haar te maken sluit hij zich aan bij Delano (gespeeld door SugaCane). Als kleine crimineel kan Spike nu een zakcentje verdienen. Om aan de uitzichtloze situatie te ontsnappen besluit hij als bolletjeskoerier te gaan werken. Zo wil hij zijn grote slag slaan. Met het geld dat hij krijgt kan hij een normaal bestaan opbouwen met zijn grote liefde Rosalie, maar de trip naar Suriname loopt anders dan gepland?

Doormiddel van de soundbites kun je die verhaallijn ook duidelijk op de cd horen, maar er is nog meer. Je kunt niet alleen genieten van een heleboel lekkere nummers uit de film, zoals 'Welkom in ons leven' gezongen door de 'Bolletjes Blues'-cast ft. Negativ, Raymtzer, Derenzo, Mr. Probz & Kimo en 'Geef mij je hart' een schitterend duet tussen Negativ en Rosalie. Daarnaast staan er ook nog een heleboel lekkere extra tracks op de soundtrack. Wat dacht je van 'Zeg ja' van Raymtzer of 'Fissa' van Yes-R ft. Derenzo. Zelf een rapje wagen? Dat kan op de instrumentale versies van 'Welkom in ons leven' en de 'Plein Battle'.

En of 26 tracks nog niet genoeg was, vind je ook de videoclip van 'Welkom in ons leven' en de trailer van de film op deze cd. Een leuke extraatje natuurlijk, maar wanneer kijk je er naar? Ok, één keer dan, maar daarna krijgt deze cd toch een plaatsje in mijn cd-verzameling in de auto. Deze cd is volgens mij een must voor R&B/HipHop-liefhebbers. Je moet wel van Nederlandstalige raps houden, want op heel de cd is maar één engelstalig nummer te vinden en dat is 'It Don't Matter' van Berget Lewis. Ook al zo'n topper!

Afbeelding verwijderd door redactie

Bolletjes Blues OST
Featuring: Negativ, Raymtzer, Sugacane, Mr. Probz, Kimo, Goldy, Derenzo en anderen
Uitgebracht door: Cloud 9 Music BV
Geschatte speeltijd: 1:02:26
Adviesprijs: ? 20,99
www.bolletjesbluesdefilm.nl