MC Lex Empress

Vrije tijd door Redactie Ze.nl
Wie is MC Lex Empress?

Vocalist, meer dan MC en wereldbewoner meer dan Nederlander en een beetje diva vrees ik, haha. ik hou immens veel van muziek en verschillende talen en combineer deze twee liefdes eigenzinnig in gezongen improvisaties over housesets van dj's uit binnen- en buitenland.

Hoe ben je ooit begonnen als MC?

Ik zing al vanaf dat ik heel klein ben en was te koppig om een opleiding te volgen om mijn stem te perfectioneren. Ik heb dus behoorlijk wat bandjes en combo's versleten voor ik professioneel genoeg was om er mijn vak van te maken. Het MC-en begon in België in café d'Anvers waar het productieteam, toen ik nog niet heel goed was, in mij bleef geloven. Heel lief!
In de Escape werd ik tijdens een rollerdisco aangesproken door Marcel Pantera. Hij vroeg wat ik voor werk deed. "Ik zing!" riep ik en vervolgens werd ik een onderdeel van Pantera als danseres en MC. Niet lang daarna nam Risk mij onder haar hoede en kon ik verder groeien in het MC-en en werd ik Lex Empress...

Afbeelding verwijderd door redactie

Wat is er zo leuk aan om op het podium staan?

Ik ben behoorlijk verlegen in het dagelijks leven al weet ik dat meestal aardig te verbergen. Op het podium is van die verlegenheid nog minder te merken. De combinatie van zingen, dansen en entertainen maken me vrij. Het gaat de rede voorbij wat er precies gebeurt op het podium tijdens het improviseren en voor verlegenheid is dan zeker geen plek.

Is het niet vervelend dat je altijd moet werken, als anderen uitgaan?

Het is juist heerlijk om als anderen uitgaan iets toe te kunnen voegen aan een avond. Ik voel me juist ongemakkelijk als ik uit ben alsof ik aan de verkeerde kant van het podium sta. Soort van spijbelen, haha.

Doe je met je geweldige stem nog meer dan "alleen" maar mc-en?

Ik zing in de productie Interpretationzz; een jazz show met 15 dansers, breakers, en zang. Prachtige kostuums, mooie nummers en een waanzinnige dynamiek van begin tot eind. Ik ben er trots om hier deel van uit te mogen maken. Verder zing ik bossa nova en jazz met kleine combo's en zing af en toe een plaat in.

Afbeelding verwijderd door redactie

Onlangs ben je in Miami op de WMC geweest. Wat is dat precies en wat heb je daar gedaan?

De Winter Music Conference is de ontmoetingsplek voor iedereen die onderdeel is van de muziekindustrie op elektronisch gebied. Hier wordt informatie, kennis, talent, en muziek uitgewisseld, gefeest, gebrainstormd en nog meer gefeest. Ik heb alles gedaan wat hierboven staat en een top tijd gehad!!!

Met welke (inter)nationale dj's werk je het liefste samen?

Dat is voor mij onmogelijk te zeggen. Ik ken er teveel uit veel verschillende stijlen, landen en van diverse feestconcepten. Een DJ moet bij een concept passen, bij het publiek en goed in zijn vel zitten, dan is het met bijna iedereen te gek om te werken.
Ik zou mijzelf en de DJ's te kort doen door er hier 1 of zelfs 10 te noemen.

Hoe ziet jouw ideale 'avondje uit' er uit?

Aan het 'werk' zijn met een boel vrienden in de zaal, paar drankjes halen voor iedereen, zingen, dansen, nog meer zingen... heerlijk!

Tegen wie kijk je zelf op?
De vuilnisman, de bakker die om 3 uur opstaat, de filerijders en iedereen met een vaste kantoorbaan, vrijwilligers, mensen die nog idealistisch kunnen denken en proberen te handelen, kinderen, creatieve mensen in welk werkvlak dan ook (dus ook muziek), arme en zieke mensen die niet opgeven. Mensen die onvoorwaardelijk liefhebben... alle mensen die iets kunnen wat ik niet kan, haha.

Op Very Delicious sta je samen met Jeroenski en Jip de Luxe. Wat kunnen we van je verwachten?

Ik verwacht van mijzelf de perfecte aanvulling te zijn op hun set, met very delicious vocalen, pompende vocalen, hypende aankondigingen daar waar het nodig is en dit alles vooral en alleen om de sfeer te verhogen.

Very Delicious vindt plaats in Club Rotterdam op 22 april a.s. Voor meer info klik hier.