Fade to Red

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

De videocollectie bevat twee DVD's. Op de eerste disc staan tien clips. Als bonus staan er nog twee andere clips op en is er een gedeelte waarin Tori Amos commentaar geeft bij alle clips. Ook staat 'the making of? A Sorta Fairytale' op de DVD. De tweede disc bevat negen clips en hetzelfde bonusmateriaal als de eerste disc. Erg handig!

In 'the making of? A Sorta Fairytale' wordt het concept van de clip uitgelegd. Iedereen heeft wel zijn eigenlijk sprookje, de prins op het witte paard of iets dergelijks. Maar in het echte leven gaat het niet altijd zoals je wilt dat het gaat.
De clip begint met twee 'mensen'. Een vrouw die alleen bestaat uit een been en een hoofd, en een man die een arm en een hoofd is. In de clip komen de persoonlijkheden van de personages naar boven en de manier waarop zij hun leven beleven. Door de 'kus' op het eind worden beiden een heel persoon.
In the making of? kun je zien hoe ze dit gedaan hebben.

church.jpg

Typisch Tori:

Wat ik zelf toch wel echt bij Tori Amos vind horen is de piano. Daar komt voor mij ook het herkenbare Tori Amos geluid vandaan. Toch is de piano niet echt veel in clips terug te vinden. Aan de ene kant vind ik dat wel jammer. Aan de andere kant juist niet. Ze valt daardoor niet in herhaling qua clips.
De DVD bevat veel artistieke, totaal verschillende clips. Elke keer weer een ander thema wat wel weer precies bij de muziek past.

Jackie?s Strength:

Dit nummer draai ik vaak, maar hier had ik de clip nog nooit van gezien. Het begint met beelden van John F. Kennedy en zijn vrouw Jackie. De clip is in zwart-wit en volgt eigenlijk de gehele songtekst. De regisseur wilde alles zo letterlijk mogelijk weergeven. Wat er met de tekst bedoeld wordt is dat iedereen zijn eigen innerlijke kracht moet vinden.

aetory.jpg

Een erg leuke DVD om te hebben als je fan bent van Tori Amos. Ik ben er dus ook erg blij mee. Want, ook al ben ik een Tori Amos fan, ik heb bijna geen videoclips van haar gezien. Dan is een DVD met 21 clips wel erg leuk om te bekijken.
Het enige minpuntje dat ik kon vinden is dat de ondertiteling niet in het Nederlands is. Deze is er alleen in het Engels, Frans en Duits.

Disc 1:
1. Past The Mission
2. Crucify
3. Jackie?s Strength
4. A Sorta Fairytale
5. Winter
6. Spark
7. Sleeps With Butterflies
8. Cornflake Girl (US versie)
9. Hey Jupiter (Dakota versie)
10. Silent All These Years

Disc 2:
1. Caught A Lite Sneeze
2. 1000 Oceans
3. God
4. Bliss
5. China
6. Raspberry Swirl
7. Talula (de Tornado mix)
8. Sweet The Sting
9. Pretty Good Year

Bonus:
Professional Widow (remix)
Cornflake Girl (UK versie)
Audiocommentaar door Tori Amos
The making of? A Sorta Fairytale

Afbeelding verwijderd door redactie

Tori Amos - Fade to Red
Video collection
Tijd: 103 minuten (2 DVD's)