Laat mij maar even

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Na een scheiding probeert Nell Dysart haar leven weer op te pakken. Zij is niet alleen haar man kwijt maar ook nog haar baan. Haar ex-schoonzussen én beste vriendinnen steunen haar door dik en dun, maar maken het leven van Nell er niet makkelijker op. Ze vindt ook een andere baan en haar leven wordt een heel stuk spannender. Het spelen van een secretaresse op een detectivebureau houdt iedereen bezig.

Nell probeert het ietwat stoffige imago van het detectivebureau, wat haar baas Gabe zorgvuldig instand heeft gehouden, te moderniseren met alle gevolgen van dien. De spanning tussen Nell en Gabe is bijna voelbaar. Maar zal haar koppige houding en zijn aparte regels hun opbloeiende liefde laten aflopen met een sisser?

Naast alle verwikkelingen op haar werk, krijgt ze in familiekring nog een hoop voor haar kiezen. Een absurde wervelwind met een hondje, familiebeslommeringen, lijken in de diepvries én haar duivelachtige baas in de hoofdrol. Gemixd met een vleugje romantiek, cynisme, spanning en een hoop hilariteit.

Het duurde even voordat het boek me werkelijk kon boeien. Er komen zoveel verschillende personages in voor die niet allemaal makkelijk te onthouden zijn. Het is vaak ook niet duidelijk wat ze uberhaupt met het verhaal te maken hebben. Toch wilde ik verder lezen om te weten wat er nog meer zou gebeuren met Nell. Aan het eind van het boek word het allemaal duidelijk. Het is zeker een heerlijk boek voor de lome zomerdag op het balkon.


Jennifer Crusie
Laat mij maar even
335 bladzijden
Uitgeverij: The house of books
ISBN: 9044314602
Adviesprijs: 17,50 euro