Who's that girl

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Op het moment dat Loudon en Nikki elkaar ontmoeten gaat het vrijwel meteen al mis. Nikki wil autorijden, maar kan ze dat eigenlijk wel? Als ze een winkelcentrum ziet maakt ze meteen een afslag, over de berm en de andere weghelft heen. Nikki weet Loudon op haar lieflijke manier over te halen om een kwartier in het winkelcentrum rond te brengen. Ze wil een cadeautje kopen voor haar moeder, want die heeft ze al vier jaar niet gezien. In het winkelcentrum jat Nikki van alles bij elkaar, en komt er nog mee weg ook.

Door Nikki's stijl van rijden worden ze aangehouden door de politie. Nikki weet de man ervan te overtuigen dat Loudon haar man is en dat hij een hartaanval heeft. Ze krijgt geen bekeuring en Loudon komt in het ziekenhuis terecht.
Als Loudon wakker wordt is Nikki allang weg. Hij vindt de auto, de Rolls Royce van zijn aanstaande schoonmoeder, terug in een achterbuurt. Totaal vernield en ondergespoten met graffiti. Loudon vindt Nikki in een pand waar ze net in overleg is met een wapenhandelaar.

Na een achtervolging door de politie vertelt Nikki aan Loudon waarom ze dit allemaal doet. Ze vertelt wat er vier jaar geleden gebeurd is, en nu wil ze eerst haar naam zuiveren voordat ze naar Philadelphia gaat. Ze is dan misschien wel een dief, maar ze heeft nog nooit iemand vermoord.

Bij Cartier raakt Nikki de sleutel die ze heeft kwijt. Deze sleutel geeft toegang tot een kluisje bij een bank. In dit kluisje zal Nikki bewijs vinden over de persoon die de werkelijke moord gepleegd heeft. Gelukkig vinden ze de sleutel snel weer terug en kunnen ze naar de bank. Maar ze zijn net te laat? De bank gaat net dicht en de beveiliger geeft geen centimeter toe. De volgende dag om 10 uur kunnen ze terug komen. Dit doen ze en Nikki neemt de inhoud van het kluisje mee, zonder ernaar te kijken.

Als Nikki al op weg is naar Philadelphia kijkt ze pas naar de papieren die in het kluisje zaten. Alle puzzelstukjes vallen in elkaar. Met een smoes weet Nikki de buschauffeur zo ver te krijgen dat hij voor haar terug rijdt.
Om achter de ontknoping te komen zul je zelf de film moeten gaan zien.

Afbeelding verwijderd door redactie

En dit is nog niet eens alles wat er in de film gebeurd. Zo is er nog Murray, de Patagonische felis concolor, zijn er ook nog een stelletje criminelen, een gijzeling, de auto die gestolen wordt, politieagenten door wie ze gevolgd worden en grappige anekdotes van verschillende taxi chauffeurs.

Eigenlijk is de film een opeenstapeling van verschillende gebeurtenissen. Sommige zullen zeggen dat het onwerkelijk is, anderen vinden dit juist weer leuk en hilarisch. Ik behoor tot de laatste groep en vind het dus ook een erg leuke film. Voor mij nog net geen jeugdsentiment omdat ik toentertijd nog maar twee jaar oud was, maar voor velen zal deze film wel jeugdsentiment zijn en misschien wel leuke herinneringen oproepen.

Who's that girl
Met o.a. Madonna en Griffin Dunne
Tijd: ca. 90 minuten
Extra: Bioscooptrailer