(On)Mogelijk

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Sacha de Suvery groeit op als enig kind van een Franse galeriehouder en een Amerikaanse kunstverzamelaarsdochter. Dat zij uiteindelijk zelf ook in de kunst zou gaan werken, stond natuurlijk buiten kijf. Tijdens haar studie in New York trouwt ze met de tien jaar oudere Arthur, een Wallstreet-bankier, met wie ze twee kinderen krijgt, Xavier en Tatiana. Ze gaat daarna voor haar vader werken en reist op en neer tussen Parijs en New York.

Ze haalt haar vader over om een vleugel met goede, eerlijke moderne kunst aan zijn galerie toe te voegen, en daarmee wordt de Suvery Galery de belangrijkste galerie van de hedendaagse kunst van Parijs. Het duurt daarna niet lang voordat er in New York ook een Suvery Galery geopend wordt, die Sascha natuurlijk runt. Ze reist daarom veel op en neer tussen New York en Parijs en haar geluk kan niet op!

Maar aan haar grenzeloze geluk komt heel drastisch een eind als ze eerst haar oude vader verliest en vervolgens haar man, die bezwijkt aan een hartaanval op kantoor. Ze stort zich op haar werk, maar is heel ongelukkig. En dan ontmoet ze de jonge, veelbelovende schilder Liam. Liam is 9 jaar jonger dan haar en houdt er een veel wildere levensstijl op na dan zij gewend is en toch boeit hij haar, zoals geen andere man haar meer heeft kunnen boeien, na het overlijden van haar man.

Terwijl Sacha haar vaders galerie op internationaal niveau op de kaart zet, ontpopt Liam zich tot één van de meest originele jonge schilders van dit moment. Ze beginnen een gepassioneerde relatie, welke ze angstvallig geheim probeert te houden voor haar reeds volwassen kinderen en haar conventionele clièntèle van de kunstwereld. Een tragedie in Liams familie verstoort echter hun perfecte geluk en dwingt hen beiden tot een haast onmogelijk offer...

Ik ben dus duidelijk geen Daniëlle Steel fan, dus de voorliefde voor bepaalde boeken is (gelukkig!) niet genetisch bepaald. De karakters en locaties in het boek zijn interessant en redelijk goed uitgediept, maar staan heel ver van mijn bed. Ook had ik moeite om 'erin' te komen en moest ik me letterlijk door het hele boek heen worstelen. Verder vind ik het verhaal en het plot, net als alle Daniëlle Steel films die ik gezien heb, heel erg voorspelbaar. Wellicht wel een leuk boek om op vakantie lekker lui ergens op een mooi strand of terrasje te lezen. Voor de liefhebsters dan. Ik hou het liever bij één keer per jaar zo'n woensdagse-RTL4-jankfilm kijken. Da's meer dan genoeg Daniëlle Steel voor mij!

Afbeelding verwijderd door redactie

Danielle Steel - (On)Mogelijk
319 Pagina's
Uitgeverij: Sijthoff | 2006
ISBN: 9024554942
Adviesprijs: 17,95 euro