De Kleine IJsbeer 2

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Lars is de kleine ijsbeerjongen van ijsbeer Mika. Hij is een ondernemend ijsbeertje dat makkelijk en snel vriendschappen sluit. Een van zijn vriendjes is zeehond Robby. Omdat zeehonden en robben in de natuur doorgaans geen vrienden zijn levert hun vriendschap soms wat probleempjes op. Maar Robby heeft Lars in deel 1 al een paar keer het leven gered en dat vergeet Lars dus niet zo snel.

Afbeelding verwijderd door redactie

In deel 2 van De Kleine IJsbeer zie je hoe de oudere ijsberen op de Noordpool genoeg hebben van de constant zingende pinguïn Caruso en zetten hem op de trein, ver weg van zijn thuis. Lars en zijn zeerobvriendje Robby hebben medelijden met Caruso en proberen hem te redden. Nu worden ook zij opgesloten in de trein die hen naar de haven brengt. Het avontuurlijke trio gaat op een lange en spannende bootreis en bereikt uiteindelijk de Galapagos eilanden. Daar ontmoeten zij nieuwe exotische en grappige vriendjes en beleven heel veel mooie en onvergetelijke avonturen.

Afbeelding verwijderd door redactie

Het leuke van dit nieuwe deel in de ijsberenserie is dat de kleintjes kennis kunnen maken met twee verschillende werelden: die van de koude Noordpool en de tropische Galapagos eilanden. Regisseurs Piet de Rycker en Thilo Graf Rothkirch zijn met hun animaties trouw gebleven aan de originele tekeningen van Hans de Beer. Daarom is de film een leuk tegenwicht tegen de soms kille, afstandelijke hedendaagse computeranimatiefilms.