Aanpakken!

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Samantha Sweeting is als topadvocate werkzaam bij een groot kantoor in Londen. Omdat ze vennoot wil worden, brengt ze bijna al haar dagen en nachten door op de zaak. Haar privéleven en huishouden schieten er dus totaal bij in. Dit resulteert in hilarische passages, bijvoorbeeld wanneer ze zich afvraagt waarom haar huishoudster stofzuigerzakken nodig heeft; "Waarom moet de stofzuiger in een zak? Gaat ze ermee naar buiten?"

Maar haar gebrek aan vrije tijd loont zich, want Samantha wordt vennoot! Althans, dat zou ze worden als ze niet 50 miljoen pond van één van de belangrijkste cliënten zou hebben verspild. Nadat haar droom in duigen valt en ze beseft dat ze al die jaren voor niks zo hard heeft gewerkt, stapt Samantha in een willekeurige trein. De trein brengt haar naar een dorpje waar ze per ongeluk bij meneer en mevrouw Geiger terecht komt. Door allerlei misverstanden wordt ze als huishoudster (!) aangenomen. Alsof het niet genoeg is dat Samantha nu een huishouden moet runnen, is er ook nog de aantrekkelijke maar o zo irritante tuinman Nathaniel die haar aandacht afleidt.

Het boek is weer ouderwets Kinsella-materiaal. Als je hiervan houdt, moet je dit boek zeker lezen. Ondanks dat je weet dat al Kinsella's hoofdpersonen klunzige en chaotische personages zijn, blijven ze leuk. Zo ook in dit boek: heerlijk herkenbaar en supergrappig. Als je nog nooit van Kinsella en haar Shopalic serie gehoord hebt... lezen die hap! En lees dan ook meteen Aanpakken even, want echte chicklit-liefhebbers moeten dit boek in de kast hebben staan.

Sophia Kinsella
Aanpakken
351 bladzijden
Uitgeverij: The House of Books
ISBN: 90-443-1469-6
Adviesprijs: 17,50 euro

Bestel nu!

Aanpakken !
Sophie Kinsella