DVD Kiss Kiss Bang Bang

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Harry Lockhart, niet alleen verteller, maar ook hoofdrolspeler, is een kleine boef, die rondkomt van kruimeldiefstalletjes. Tijdens een inbraak in een winkel gaat er plotseling vanalles mis, en komt hij in een auditie terecht. Daar zijn ze weg van hem en ineens is hij een acteur die een privé-detective moet spelen. Om dit zo echt mogelijk te laten lijken, gaat hij op stage bij een echte privé-detective; 'Gay? Perry', gespeeld door Val Kilmer. Perry probeert hem duidelijk te maken dat het vak in wezen erg saai is, maar terwijl ze samen aan een eerste opdracht werken, vliegt er meteen een auto over hen heen met een lijk in de kofferbak.

Afbeelding verwijderd door redactie

Val Kilmer en Robert Downey Jr zijn een geweldig duo samen, en het lijkt alsof ze al jaren samenwerken. De droge humor en de gevatheden vliegen je om de oren, en ze worden daarbij uitstekend aangevuld door Michelle Monaghan, die Harmony Faith Lane speelt, het aan en uit liefje van Harry. De film is gevuld met lijken, maar nergens vulgair. Zelfs de scènes waarin iemand doodgeschoten wordt, zijn vaak grappig.
KKBB is geregisseerd (én geschreven) door Shane Black, die ook verantwoordelijk was voor de Leathal Weapon films, waar KKBB wel een heel klein beetje aan doet denken, hoewel deze film iets meer van een film noir'heeft.

Afbeelding verwijderd door redactie

De DVD bevat ook enkele extra?s, waaronder bloopers, gesproken commentaar van Val Kilmer, Robert Downey Jr en Shane Black, en de bioscooptrailer. De bloopers vallen enigszins tegen, het zijn meer mislukte opnames dan bloopers, en het gesproken commentaar is helaas niet ondertiteld, terwijl de ondertiteling van de film tijdens het commentaar wel doorloopt, wat het enigszins verwarrend maakt. Tijdens de aftiteling valt tenslotte nog op dat één van de nummers op de soundtrack geschreven en uitgevoerd is door Robert Downey Jr, en dit nummer is ook te horen tijdens de aftiteling.
Ondanks de tegenvallende extra?s, is Kiss Kiss Bang Bang een absolute aanrader, met name door het geweldige samenspel tussen Robert Downey Jr en Val Kilmer, en de constant aanwezige, soms zelfs absurde, humor!

Afbeelding verwijderd door redactie

Kiss Kiss Bang Bang
Met o.a. Robert Downey Jr, Val Kilmer en Michelle Monaghan
Tijd: ca. 99 minuten
Adviesprijs: 22,99 euro
Adviesleeftijd: 16 jaar

Bestel nu voor 19,99!

Kiss Kiss Bang Bang
Michelle Monaghan