Pluk redt de dieren

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

In de Petteflet wonen niet alleen Pluk en Aagje, maar ook Spijtebijt. Hij is nogal bijzonder, want hij bijt. Daarna heeft hij altijd spijt. Pluk gaat met Spijtebijt op zoek naar zijn ouders, twee beren. Bij hen voelt hij zich vast beter thuis dan tussen al die keurige mensen in de Petteflet. Onderweg ontmoeten ze de Weerman. Als Spijtebijt hém bijt, gaat er iets verschrikkelijk mis. Warm en koud gaan door elkaar en pinguïns belanden puffend in de tropen terwijl olifanten zitten te bibberen in de sneeuw. De dieren moeten gered worden... door Pluk!

De hele cast van Jan, Jans en de kinderen was opgetrommeld, omdat veel van hen ook bij deze productie betrokken zijn geweest en 'hun' Catootje de rol van Spijtebijt vertolkt. Menig BN'er liep met of zonder kleintje aan de hand over de rode loper. Minister Pechtold was er met zijn dochtertje, Peter Blok en zijn vrouw (en regisseuse) Maria Goos gaven acte de presence, Toine van Peperstraten had zijn twee kids bij zich en ook Rita Kok nam haar kleinkinderen mee om 'Pluk redt de dieren' te bekijken.

Afbeelding verwijderd door redactie (v.l.n.r. Plien van Bennekom, minister Pechtold en zijn dochter en Peter Blok)

'Pluk redt de dieren' is alweer de tweede voostelling met Pluk in de hoofdrol. Twee jaar geleden won 'Pluk van de Petteflet' de ANWB Publieksprijs voor Beste Kleine Musical Productie. Dat ook deze twee voorstelling een succes zal worden, zal geen verrassing zijn. De cast zet het verhaal zo enthousiast neer, dat het Nederlandse kinderpubliek het verhaal van Annie M.G. Schmidt wederom tot leven ziet komen.

'Pluk redt de dieren' is een uur lang puur kindertheater met aanstekelijke liedjes, grappige conversaties en aansprekende karakters. Het ingenieuze prentenboekdecor neemt de toeschouwers mee naar plekken over de hele wereld. De kinderen in de zaal zijn door het dolle heen wanneer ze hun getekende dier aan de professor mogen geven. Het resultaat: een podium vol met kindertekeningen en een zaal met trotse gezichtjes. Hoewel de voorstelling voor kinderen vanaf 5 jaar is, kunnen ouders met kleinere kinderen (vanaf 3) het er best op wagen. Misschien krijgen ze niet het hele verhaal mee, maar het is voor alle leeftijden een ontzettend leuke voorstelling!

Tijdens het premierefeestje vertelde Peter Blok (man van Kim van Kooten in 'Evelien'): "Ik werd er zo ontzettend vrolijk van. Het is een hele leuke en opgewekte voorstelling." Ook Plien van Bennekom (Plien en Bianca) was erg te spreken over het resultaat: "Wat is vooral bijzonder vond was de vormgeving. De kostuums en de decors lijken zo weg te zijn gelopen uit het originele boek. Echt heel goed gelukt."

Afbeelding verwijderd door redactie(v.l.n.r. Meneer Pen, Aagje, Pluk, Spijtebijt, tante Pleeg en de majoor)

'Pluk redt de dieren' speelt nog tot 28 februari 2007 in de Nederlandse theaters. Voor meer informatie en speeldata www.plukredtdedieren.nl

Tot maandag 8 mei maak je op Vrouw.nl nog kans op kaarten voor één van de voorstellingen!