Keri Russell; "Mijn vriendje is timmerman"

Vrije tijd door Redactie Ze.nl
Hoe voelt het om in de grootste actiethriller van het jaar te spelen?

Ik vind de film extra speciaal omdat Tom Cruise erin zit. Dat was bijzonder inspirerend. Ook vond ik het een te gekke ervaring. We zijn voor de opnamen in Thailand geweest, in Rome en in Berlijn. En niet te vergeten de rode loper premières: in Londen, in Rome en nu in Amsterdam. Geweldig!

Hoe werd je benaderd voor de rol van IMF agent Lindsey?

Regisseur J.J. Abrams met wie ik ook 'Felicity' had gedaan, heeft me gemaild met de vraag of ik in de film wilde spelen. Natuurlijk zei ik meteen ja. Daarna was het even afwachten of het uiteindelijk ook echt doorging. Met J.J. had ik een speciale band opgebouwd. Hij heeft een speciaal soort humor als ik. Het klikt dus erg goed tussen ons.

Je zit vooral in het begin van de film. Daarin sta je je mannetje naast Tom Cruise.

Ik vond die actiescènes erg leuk om te doen. Vooral omdat ik dat nog nooit gedaan had was het voor mij een echte uitdaging. Daarom heeft J.J. mij ook gekozen voor de rol. Hij moest een actrice hebben voor wie zo?n rol een echte uitdaging was.

Hoe kijk je terug op de opnames?

Ik zal vooral de aktiescenes met Tom niet vergeten. Hij doet al zijn eigen stunts. Ik kon ook niet achterblijven en vond het wel cool om ook mijn eigen stunts te doen. Ik heb er echt wekenlang voor moeten trainen. Tom steunde me enorm tijdens de gevaarlijke stunts. Ik heb geen enkele angst gevoeld en vond het een echte uitdaging.

Afbeelding verwijderd door redactie

We hadden sinds 'We Were Soldiers' een tijdje niets van je gehoord. Waarom was dat?

Ik had daarvoor de serie 'Felicity' gemaakt en was het een beetje zat allemaal. Ik was nog maar een klein meisje toen ik met dat programma begon. Ik werkte achttien uur per dag, vijf dagen in de week. Die serie was het enige waar mijn leven om draaide. Ik was het beroemd zijn gewoon helemaal zat en snakte naar een normaal leven. Daarom heb ik me daarna een tijdje teruggetrokken uit de filmwereld. Voordat ik dat deed heb ik eerst nog de film 'We Were Soldiers' afgemaakt.

Kun je iets meer vertellen over je volgende film 'Angel Rush?'?

Ik vond het erg leuk dat hij in mijn woonplaats New York werd opgenomen. Het is een compleet andere film dan Mission Impossible III. Een kleine film, met fantastische acteurs. Dat is dan ook wel weer eens een uitdaging na zo?n keihard actiefilm.

Hoe slaag je erin om normaal te blijven in het wereldje van glitter & glamour?

Ik wil niet alleen maar in dat wereldje rondhangen. Daarom heb ik buiten de film veel vrienden die helemaal niks met films te maken hebben. De een is advocaat, de ander een serveerster en mijn vriendje is een timmerman. Dat is de enige manier om normaal te blijven.