My date with Drew

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Brian besluit zijn missie, ofwel 'his way to Drew', vast te leggen op camera. Samen met 1100 dollar die hij won in een quiz, een dure videocamera die hij binnen dertig dagen weer terug naar de winkel moet brengen en twee vrienden van de filmacademie gaat hij aan de slag.

Dan begint de stress pas echt, want hoe regel je binnen dertig dagen een date met een wereldberoemde actrice die je niet eens persoonlijk kent? Brian en zijn vrienden proberen op verschillende manieren mensen te bereiken die op de een of andere manier in contact staan met Drew zelf of iemand in haar nabije omgeving. Zo zie je de acteurs Eric Roberts (broer van Julia) en Corey Feldman (o.a. The Goonies) voorbij komen en brengt de 'Drew crew' ook een bezoekje aan de schoonheidsspecialiste van de actrice.

Ondertussen probeert Brian zich ook voor te bereiden op de mogelijkheid dat hij straks oog in oog staat met de vrouw die hij al jaren bewondert en dat valt niet mee. Hij neemt zelfs een personal trainer in de arm om fit te worden voor een mogelijke date.

Om Drew op de hoogte te brengen van hun project heeft de crew een trailer gemaakt van de documentaire, die ze aan de filmmaatschappij van Drew sturen. Een reactie blijft echter uit en de tijd begint te dringen. Als laatste redmiddel maken ze een website waarop mensen kunnen reageren en tips achter kunnen laten voor Brian, maar dit mag niet baten want de dertig dagen zijn om en de videocamera moet terug naar de winkel. Het project lijkt te mislukken maar als blijkt dat de website erg populair is besluiten de jongens hetzelfde trucje nogmaals uit te halen en 'kopen' opnieuw een videocamera om de rest van hun missie te filmen.

Dan komt er een telefoontje van de zakenpartner van Drew met de mededeling dat Drew het project een warm hart toedraagt en Brian uitnodigt om naar New York te komen voor een date. Hoe deze date uiteindelijk verloopt en welke verrassing Drew heeft voor Brian moet je zelf gaan bekijken op de dvd die uitkomt op 23 mei 2006.

Deze documentaire is echt heel leuk om te bekijken en ik begrijp waarom deze ook een aantal prijzen heeft gewonnen op diverse filmfestivals. Brian is een hele spontane, leuke jongen die laat zien dat dromen echt uit kunnen komen zolang je erin gelooft.

Afbeelding verwijderd door redactie


My date with Drew
Uitgever: Indies
Tijd: 90 minuten
Adviesprijs: 9,99 euro
Adviesleeftijd: alle leeftijden