X-Men 3: The Last Stand

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Op de school van Professor Charles Xavier (Patrick Stewart) worden de jonge mutanten voorbereid op de strijd die zij immer in hun leven moeten voeren. De meeste mutanten voelen zich daarbij gezegend met hun krachten, ze kunnen tenslotte de mensheid beschermen tegen de machtige Magneto (Ian McKellen).
Er zijn echter een aantal mutanten die hun gaven als een belemmering zien en hopen op een beter leven.

Dan verschijnt er een nieuwsbericht waarin wordt vermeld dat er een middel is gevonden dat de gaven van mutanten verwijdert en staan zij voor het eerst in hun leven voor een belangrijke keuze.
Het 'geneesmiddel' is afkomstig van een jongetje met de gave om van mutanten weer mensen te maken. Hij wordt streng bewaakt in het voormalige Alcatraz. Door dit bijzondere jongetje ontstaat er een strijd tussen de verschillende opvattingen van de broers Xavier en Magneto. Deze laatste wil hierbij gebruik maken van een mutant met gaven in klasse 5, de krachtigste die er bestaat.

Afbeelding verwijderd door redactie


Storm (Halle Berry) en Wolverine (Hugh Jackman) schakelen de hulp in van Beast, die werkzaam is voor het Ministerie van Mutanten. Samen met de jonge mutanten gaan zij de strijd aan met Magneto en zijn toegewijde hulp, Mystique (Rebecca Romijn). Het doel van Magneto is om het jongetje te ontvoeren en een einde te maken aan de gave van deze mede-mutant. De X-Men doen er alles aan om Magneto tegen te houden en dit zorgt voor een aantal indrukwekkende scènes.

X-Men 3 is een film waarbij gebruik is gemaakt van de meest vernieuwende special effects die zorgen voor een geweldig spektakel. Naast actie is er ook ruimte voor humor en ontroering. Het is goed om de karakters uit deel 1 en 2 weer terug te zien, daarnaast maken we ook nader kennis met nieuwe karakters die beschikken over bijzondere gaven.

Ondanks dat er af en toe clichématige scènes in voorkomen, overtreft de film de voorgaande delen. Gezien het einde verwacht ik dat we nog geen afscheid hoeven te nemen van de helden uit X-Men. Over het algemeen moet je echt houden van het genre, maar dit derde deel is zeker de moeite waard! Het is hierbij wel aan te raden om eerst deel 1 en 2 te kijken.

Afbeelding verwijderd door redactie

X-Men 3: The Last Stand
Met o.a. Hugh Jackman, Halle Berry en Famke Janssen
Regisseur: Brett Ratner
Tijd: 105 minuten
Vanaf 25 mei in de bioscoop