Vermist en vermoord: Tinka van Rooij

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Wat doe je als je dochter opeens verdwenen is? Als niemand meer iets van haar vernomen heeft? Haar auto onvindbaar is? Haar huis heeft ze achtergelaten alsof ze gewoon even weg is, maar inmiddels wijst haar pilstrip uit dat ze al bijna een week niet thuis is geweest. Dat er iets niet klopt wist Mariëlle meteen. Zo is haar zus Tinka niet.

Als ze op haar pc ook allerlei berichtjes ziet van Tinka's nieuwe vlam Jeroen, weet ze zeker dat er iets mis is. Op naar het politiebureau om melding van de vermissing van haar zus te doen. Inmiddels vliegen ook de ouders van Tinka en Mariëlle over de snelweg vanuit Zuid-Frankrijk naar Breda.

Omdat het om een volwassen vrouw gaat, neemt de politie de vermissingszaak pas een week na de verdwijning serieus. Dat er meer aan de hand is, is voor de familie dan wel zeker. Ze gaan zelf op onderzoek uit. Zoeken naar de auto. Maar ze vinden geen bewijs. Ook de vrienden van Tinka zeggen niets te weten.

Totdat op 9 juni de politie contact opneemt met Mariëlle. Of ze naar het politiebureau wil komen. Daar wordt haar vertelt dat er een stoffelijk overschot gevonden is in de Biesbosch. Ze noemen kenmerken op van de gevonden vrouw. Een afgebroken hoektand, een tatoeage rond haar rechter enkel, siliconen borsten. Dat is haar zusje. Al wil ze dat in eerste instantie niet geloven. De rechercheurs weten beter; dit is Tinka, alles klopt.

Het nieuws dat Tinka gevonden is mag Mariëlle vertellen. In het boek lees je het aangrijpende dagboekfragment. Nu is hun nachtmerrie uitgekomen. Tinka is vermoord. Door wie? Hoe? Waarom? De familie heeft allerlei vragen, maar de politie kan in het belang van het onderzoek geen antwoord geven. Vragen waar alleen de dader antwoord op weet, worden dan ook doodgezwegen. Niets mag vrijkomen. Het mediacircus draaft maar door. Tinka wordt bestempeld als een crimineel. Haar vader beschrijft in het boek zijn onmacht; zijn dochter was geen crimineel.

Er wordt steeds meer bekend. Arno N. wordt opgepakt. Hij was juist de persoon die meteen klaar stond voor hun. Hij ging mee naar haar huis. Alle stukjes vallen langzaam bij beetje op de goede plaats in de puzzel. Tinka?s vader beschrijft het verloop van de zaak in zijn boek. Hij beschrijft de verhoren en de verdere gang van zaken. Niets gaat hij uit de weg. Zelfs de gruwelijke details niet over de moord op zijn dochter.

'Vermist en vermoord: Tinka van Rooij' is een aangrijpend boek. In het nieuws hebben we allemaal wel iets over de moord gehoord op deze mooie, jonge vrouw. In dit boek lees je het echte verhaal. Het verhaal van een gebroken vader die doorvecht tot het einde. Soms denk je dat je een thriller leest, maar helaas is dit horrorverhaal werkelijkheid. Af en toe kan ik mijn tranen niet bedwingen. Dit boek is zo goed geschreven. Je wordt meegezogen in de emoties van de familie. Zo voel je een klein beetje van de pijn die deze familie voor altijd zal voelen. Hun kind is voor altijd van ze weggenomen.

Afbeelding verwijderd door redactie

Vermist en vermoord: Tinka van Rooij - het verhaal van haar vader
Gepresenteerd door: Jaap Jongbloed
Uitgeverij: Rebel
ISBN: 90-808267-9-0
Adviesprijs: 9,95 euro

Bestel dit boek
online voor 9,95!


Speciaal aan de lezeressen van Vrouw.nl mogen wij een aantal exemplaren van dit aangrijpende boek weggeven. Wil je kans maken op een van deze exemplaren? Stuur dan een e-mail naar redactie@vrouw.nl met als onderwerp Tinka en vermeld hierin je adresgegevens en gebruikersnaam op Vrouw.nl