De schaduw van de wind, stadsgids

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Carlos Ruiz Zafon werkte zelf mee aan deze gids en licht toe wat sommige plekken voor hem betekenen en waarom hij ze heeft uitgekozen als decor. Zo vertelt hij over de plek die hij gebruikt voor het Kerkhof der Vergeten Boeken: "Ik heb dit steegje gebruikt omdat het een van de oudste plekken van de stad is. Het is er donker en mysterieus. Je ziet door de bocht in de straat niet eens waar hij naartoe gaat. Ik vond daarom dat het hier zou kunnen zijn. Maar het is je reinste fantasie."

De eerste acht hoofdstukken gaan over de belangrijkste plaatsen uit het boek, uitgebreid beschreven en aangevuld met teksten uit het boek. De gids heeft veel foto's van details, zodat je precies weet waar je naar moet zoeken. Het laatste hoofdstuk is gewijd aan praktische informatie voor een bezoek aan Barcelona. Op de uitklapbare kaart voorin het boekje staan alle beschreven plaatsen met nummers duidelijk aangegeven. Je zou de route in een dag kunnen doen, maar wellicht is het leuker om de bijzondere plekjes over meerdere dagen te verspreiden.

Deze literaire reisgids van De schaduw in de wind is een must-have voor fans van het boek van Zafon. Het is geen 'reisgids' voor mensen die Barcelona willen bezoeken, daarvoor is de inhoud te specifiek. Ook moet je het boek wel gelezen hebben, anders zeggen de plaatsen je te weinig. Hoewel het boekje mooi is vormgegeven in de stijl van zijn grote broer, is voor het binnenwerk gekozen voor een bruine druk. Dit komt de foto?s helaas niet ten goede en deze zijn hierdoor minder duidelijk. Maar de inhoud is ontzettend uitgebreid, verrassend en je waant je echt in het nostalgische Barcelona uit De schaduw van de wind.

Afbeelding verwijderd door redactie

De schaduw van de wind, stadsgids - wandelingen door Barcelona
Sabine Burger, Nelleke Geel, Alexander Schwarz
104 pagina?s
Uitgeverij Signature www.signa.nl
ISBN 90-5672-190-9

Bestel Online!

De schaduw van de wind
Carlos Ruiz Zafón