Zomer van verraad

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Het leven lacht Ned Kelly toe. Met veel plezier werkt hij als strandwacht op het strand van Palm Beach. Op het strand heeft hij een mooi meisje ontmoet en later spreken ze samen af. Ned en Tess gaan samen lunchen en eindigen op haar hotel kamer in een luxe hotel. Ned heeft het helemaal van haar te pakken, maar moet haar verlaten. Zijn vrienden wachten op hem.

Ned heeft afgesproken met zijn neef Mickey en vrienden voor een gouden deal. In de kapitale villa 'Casa De Mare' moeten ze een aantal kostbare schilderijen stelen. Het lijkt een simpel klusje, waarmee ze miljoenen verdienen. Ned krijgt een simpele taak. Hij moet de alarminstallaties in een aantal villa's af laten gaan, zodat de politie daar gaat kijken en niet bij 'Casa De Mare'.

Alles lijkt goed te gaan, maar dan krijgt hij een verontrustend telefoontje van zijn vrienden. Ze moetensnel bij elkaar komen. Ned start zijn auto en rijdt langs het hotel waar Tess verblijft. Er staan allemaal politieauto's. Ned schrikt. Er zal toch niets met Tess aan de hand zijn? Jawel. De mooie jonge dame blijkt in koele bloede vermoord te zijn. Als ze weggedragen wordt ziet hij onder het witte doek haar arm nog.

Ned vervolgt zijn weg naar het huis van zijn vrienden. Ook hier treft hij overal politie aan. Er staan zelfs ambulances en lijkenwagens. Hij ziet vier lichamen weg gedragen worden. In één van de zakken ziet hij het haar van zijn vriend. Ze zijn in de val gelokt. Maar door wie?

Dat hij in de problemen zit, heeft Ned meteen door. Hij vlucht, maar de FBI is hem dan al op het spoor. Ned probeert uit handen van de politie te blijven, zodat hij bewijzen kan verzamelen. Een lastig en spannend avontuur vol gevaar wacht op hem. Vanaf dat moment wil je als lezer alleen maar weten hoe het verder gaat. Wordt hij opgepakt? Wat is de rol van FBI-agente Ellie? Wie heeft de moord op zijn vrienden gepleegd? Is zijn vader die meer tijd doorbrengt in de gevangenis dan thuis hierbij betrokken?

Op al mijn vragen wilde ik zo graag het antwoord weten, dat ik het hele boek in één ruk uitgelezen heb. Ik wilde even lezen voor het slapen gaan, maar dat lukt gewoon niet in dit boek. Na ieder hoofdstuk weet Patterson me weer zo nieuwsgierig te maken dat ik gewoon verder wil lezen. Steeds word ik op het verkeerde been gezet en het slot van dit gruwelijk goede boek is dan ook zeer verrassend. Patterson heeft een hele vlotte schrijfstijl en kan de situaties prachtig omschrijven. Hij vergeet geen enkel detail en dat vind ik knap, want hij schrijft zo ontzettend veel.

Geen genoeg van Patterson? In dit boek vind je alvast het eerste deel van zijn nieuwe Alex Cross-thriller Zij die gaan sterven. Fans van Patterson raken nooit uitgelezen, want ook dit boek laat niet lang meer op zich wachten.

Afbeelding verwijderd door redactie

Zomer van verraad
James Patterson
304 bladzijden
Uitgeverij: AW Bruna
ISBN: 90-229-9179-2
Adviesprijs: 19,95

Bestel Online!

Zomer van verraad
James Patterson