Zo creëer je meer ruimte in je huis!

Vrije tijd door Sabine
Wanneer je je nieuwe huisje gaat inrichten kom je vaak tot één conclusie: je hebt te weinig ruimte. No spang, ook met weinig ruimte kun je heel ver komen. Met deze tips creër je die ruimte gewoon zelf! 


Staat je bed in dezelfde ruimte als je woonkamer? Zet dan iets, zoals een tv of een bank, voor je bed. Zo kun je de 'slaapkamer' van de 'woonkamer' scheiden. 

Je kunt je wasmachine natuurlijk gewoon tegen een kale muur aanzetten, maar je kunt er ook een plankje boven hangen met (was)spullen. Scheelt ruimte en is handig!


Oké, je kunt er een fotolijstje ophangen, maar vaak denk je dat je niet veel kan met de plek achter de deur. Toch kun je er meer mee dan je denkt. Zet er bijvoorbeeld een ladder neer waar je van alles aan kunt ophangen. Een tafel in huis hebben is natuurlijk handig, maar ruimte ook. Oplossing: een inklaptafeltje. Als je 'm niet meer nodig hebt, klap je de tafel zo tegen de muur aan.  


Ook met het kleinste kamertje in het huis zijn genoeg leuke dingen te doen. Maak bijvoorbeeld een wc-rol-houder en kastje ineen. Handig voor je wc-literatuur.
 

Door spiegels op te hangen, in welke ruimte dan ook, creëer je ruimte. 


Heb je maar een kleine keuken en geen plek voor een ontbijttafel? Maak dan deze ontbijtbar aan het raam. Heb je toch een lekker plekje om je ontbijt naar binnen te werken. 


Heb je een hoog plafond? Creëer dan een tweede etage waar je kunt slapen.


Als je weinig ruimte hebt, is het de kunst om nieuwe ruimte te creëren. Bijvoorbeeld door een trapkast te maken. Het zit niemand in de weg: ideaal!

 
Of je maakt een kledingrek bij je trap. Op deze manier heeft ook niemand er last van én het ziet er nog eens hartstikke tof uit. 


Heb je een viervoeter? Maak van zijn plekje in het huis dan een kastje. Ziet er ook nog eens erg leuk uit! 


Monteer een extra laatje onder je keukenkastje voor je bestek.


Gebruik glazen meubelen. Ook hierdoor zal je woning groter lijken. 


Een inloopkast? Nee joh, dat is zó 2014. Hang je kleding gewoon op achter je bed. Ziet er ook nog eens hartstikke fashionable uit. Of het handig is, is een tweede.


In een kinderkamer kun je ook een tweede verdieping creëren door bijvoorbeeld stapelbedjes te maken.

Overdag een bank, 's avonds een bed!

Een bureau in een kast. Erg handig. Zeker als je bureau een troep is. Kastjes dicht, et voilà! 

Het geheim om je huis groter te doen lijken? Zorg voor licht. Heel veel licht. 

Heb je je keuken en woonkamer in dezelfde ruimte? Door beide ruimtes een andere vloerbedekking te geven, kun je de ruimtes van elkaar afscheiden. 


Meestal doe je niets met de hoeken in je woonkamer of slaapkamer. Plaats daar een paar kleine planken en je hebt weer wat ruimte om spulletjes op te bergen. 

Als je graag je sieraden kwijt wilt, hang ze dan op aan je muur. 
 

Heb jij nog tips?
Bron: 1,2,3,4