Heather Greene - Five Dollar Dress

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Katie Melua. Dat is eigenlijk het eerste wat in me opkomt als ze de tekst van het openingsnummer 'Just what I needed' inzet. Haar stem heeft veel weg van de Engelse zangeres, al zijn haar liedjes toch wel heel anders te interpreteren. De nummers zijn niet echt te typeren als één soort muziek, maar zijn een mix van onder meer pop, country, jazz en folk.

Al vanaf het eerste nummer - wat overigens een cover is van The Cars, die in Nederland vooral bekendheid genieten door hun wereldhit 'Drive' - wordt je als luisteraar meegenomen in een soort van ontspannend gevoel. In tegenstelling tot haar tournee door de States, waarbij ze alleen gebruik maakte van een orgeltje, is er op deze plaat veel aandacht voor instrumenten. Zo doen bekende muzikanten als Bill Frisell en Steven Barber mee, die respectievelijk voor de gitaar- en strijkpartijen zorgen.

Hoewel ik vooraf enige twijfels had - ik had wat stukjes gehoord op de website en had het idee dat het wel erg richting country ging - ben ik toch blij verrast. Het elf nummers tellende Five Dollar Dress is een heerlijk relaxte plaat en geeft een lekker soort van loungegevoel. Wat mij betreft bij uitstek geschikt voor een zwoele zomeravond op een terras, inclusief goed gesprek en een mooie fles rosé. Laat Heather ook aan deze kant van de grote plas maar doorbreken.

Tracklist Five Dollar Dress
1. Just what I needed
2. Not exactly
3. I wrote your name
4. Hold me down
5. When you drive
6. Daybreak
7. 1000 lights
8. Saving goodbye
9. I wanna thank you
10. Looking glass
11. Five dollar dress


Heather Greene - Five Dollar Dress
Speelduur: 40.32 minuten
Label: BHM Productions
Adviesprijs: 22,99 euro
Website: Heather Greene

Bestel Online!

Five Dollar Dress
Heather Greene