Een nieuwe bijbel?

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Was je ooit van plan om je te storten op Een cursus in wonderen? Of heb je je er door heen geworsteld, maar zit je nog met veel vragen? De cursus is inmiddels één van de populairste spirituele 'bijbels', maar veel lezers hebben nogal wat moeite met de manier waarop de boodschap is verpakt. Logisch, want het is nogal zware kost, zeker als je je pas sinds kort verdiept in het spirituele leesvoer. Het boek De verdwijning van het universum is veel toegankelijker, ook al is de lading min of meer hetzelfde.

Afbeelding verwijderd door redactie

Gary R. Renard was ooit een professioneel gitarist, totdat hij in 1992 plotseling twee gereïncarneerde heiligen, Arten en Pursah, op bezoek kreeg. In jaren daarna heeft hij veel lange gesprekken met die twee gevoerd en aan de hand van die dialogen heeft hij uiteindelijk dit boek geschreven. Ze praten over religie, politiek, over God en Jezus, illusies en? seks! Zo is de hemel te vergelijken "?.met een perfect seksueel orgasme, dat nooit ophoudt. Het gaat door zonder afname van zijn kracht en zuivere intensiteit."

Kern van alle wijsheden is te leren vergeven, zonder daar nog bij na te hoeven denken, en onvoorwaardelijke liefde. Precies hetzelfde dus als in de De cursus der wonderen. En het universum dat verdwijnt duidt op onze eigen denkwereld, waarin we onszelf op allerlei manieren beperken. Het universum is een 'projectie van onze denkgeest', een soort droom eigenlijk. Dit wordt uitgebreid uitgelegd, dus schrik niet als het je nu al te ver gaat.

Dit boek zou wel eens heel belangrijk kunnen worden in spirituele kringen, want het is helder zowel qua vorm als qua inhoud. Sterker nog; dit boek zou wel eens een groter publiek kunnen bereiken dan al het andere spirituele leesvoer, omdat het zo toegankelijk is geschreven. Ik moet toegeven dat ik moest wennen aan de stijl van de letterlijke dialogen en dat ik het alsnog zware kost vond, zeker net voor het slapen gaan. Zou dit boek een soort nieuwe bijbel kunnen worden, voor iedereen die zoekt naar antwoorden? De tijd zal het leren.

Afbeelding verwijderd door redactie

Gary R. Renard
De verdwijning van het universum
464 pagina?s
Uitgeverij: Altamira-Becht
ISBN: 90-6963-699-9
Adviesprijs: 26,90

Bestel Online!

De verdwijning van het universum
G.R. Renard