Chris Botti - To Love Again

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Ik heb me niet vergist in de kwaliteiten van Botti. Wat is hij goed! Vanaf het eerste nummer ben ik enthousiast en dan hoor ik alleen nog maar de klanken van Chris Botti. Hij wordt ondersteund door het London Session Orchestra 2005. En hoe!

Bij andere muzikale nummers klaag ik vaak dat ik tekst mis, maar deze keer heb ik daar geen behoefte aan. Terwijl het tweede nummer door mijn speakers klinkt, hoor ik de schitterende stem van Sting. Dit is de eerste artiest die acte de présence mag geven. Wat een bijzondere combinatie. Na ieder nummer neemt mijn enthousiasme toe.

Als de laatste klanken van het duet met Steven Tyler vervagen, weet ik één ding zeker: dit is een plaat die mee moet in mijn auto. Met deze lekkere jazzy nummers overleef ik zelfs een uur stilstaan. Desnoods twee, want het album gaat nooit vervelen. Het is zo afwisselend. Een lekkere mix tussen rustige, romantische nummers en jazzy nummers waar je vrolijk van wordt.

Chris Botti heeft op deze plaat een perfecte match gevonden tussen zijn trompetgeluid en dat van de artiesten. Je denkt misschien dat die grote namen ervoor zorgen dat deze cd zo geweldig is, maar dat is niet zo. Het gaat juist om die perfecte mix van de trompet en de vocalen. Je hoort echt dat deze plaat met veel liefde voor muziek is gemaakt.

Tracklist:
1. Embraceable you
2. What are you doing the rest of your life? (featuring Sting)
3. My one and only love (featuring Paula Cole)
4. Let ther be love (featuring Michael Bublé)
5. What's new
6. Good morning heartache (featuring Jill Scott)
7. To love again
8. Are you lonesome tonight (featuring Paul Buchanan)
9. Lover man (featuring Gladys Knight)
10. I'll be seeing you
11. Pennies from heaven (featuring Renee Olstead)
12. Here's that rainy day (featuring Rosa Passos)
13. Smile (featuring Steven Tyler)

Afbeelding verwijderd door redactie

Chris Botti
To Love Again - The Duets
Speelduur: 59 minuten en 43 seconden
Label: Columbia Records / Sony BMG Music Entertainment
Adviesprijs: 23,99 euro

Bestel Online voor 19,99!

To Love Again
Chris Botti