Gebroken lelie

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Het boek Gebroken lelie behandeld eigenlijk vier verschillende verhalen: het eerste deel gaat over De Balinese tweeling, het tweede over de Siciliaan, de derde betreft De Courtisane en als laatste wordt het verhaal van De Kunstenaar vertelt. Maar ze hebben allemaal wél iets met elkaar te maken...

De eerste hoofdstukken uit Gebroken lelie gaan over de Balinese tweelingzusjes. Op prachtige wijze wordt verteld hoe ze opgroeien op het beeldschone Oosterse eiland, uiteraard doorspekt met de mystiek en spiritualiteit die zo typerend is voor Bali. Dan vertrekt de tweeling naar Londen waar Nutan en Zeenat ten prooi vallen aan de harde werkelijkheid van het Westen en in aanraking komen met prostitutie en drugs.

Vervolgens maak je kennis met Ricky Delgado, opgegroeid op het platteland van Sicilië maar volgens een Corsicaanse waarzegster voorbestemd een fenomeen te worden. Ricky is vastbesloten er alles aan te doen om deze voorspelling uit te laten komen. De beeldschone ijskoningin Elizabeth, gekweld door verdriet en een verschrikkelijk geheim uit het verleden belandt ze in de prostitutie en probeert ze haar verleden te vergeten door middel van drugsgebruik. En dan Anis de kunstenaar, ook hij gaat gebukt onder het juk van het verleden. Hij valt als een blok voor Zeenat maar zij kan helaas zijn liefde niet beantwoorden.

Op boeiende wijze verweeft de schrijfster de levens de hierboven beschreven personages en pas later in het boek wordt duidelijk op welke wijze - negatief of positief - ze elkaar beinvloeden. Dit boek is ideaal om mee te nemen in je koffer als leesvoer voor op vakantie maar ga je (voorlopig) niet weg lees het dan lekker op het strand, in de tuin of op je balkon.


Rani Manicka is geboren en opgegroeid in Maleisië. Ze heeft economie gestudeerd en woont in Engeland. Gebroken lelie is de langverwachte opvolger van haar debuutroman 'De Rijstmoeder', die in 17 landen verscheen en waarmee zij internationale roem vergaarde. Rani Manicka schrijft in de traditie van Jung Chang, Isabel Allende en Colleen McCullough.

Rani Manicka
Gebroken lelie
336 bladzijden
Uitgeverij: The House of Books
ISBN: 90-443-1472-6
Adviesprijs: 18,50 euro

Bestel Online!

Gebroken lelie
Rani Manicka