Katholicisme voor Dummies

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Het boek Katholicisme voor Dummies is verdeelt in zes delen:

Deel 1- kennismaken met de grondbeginselen
Deel 2- al die geloofsovertuigingen doorgronden
Deel 3- je gedragen als een heilige
Deel 4- de katholieke praktijk door middel van devoties
Deel 5- het deel van de tientallen
Deel 6- bijlagen

Druk, druk, druk

In deze zes delen zijn de in totaal negentien hoofdstukken verdeeld over 445 bladzijden. Eerwaarde John Trigilio en Eerwaarde Kenneth Brighenti hebben het druk gehad met het schrijven over waar zij in geloven. Daarnaast presenteren Trigilio en Brighenti onder andere ook nog eens de twee twee-wekelijkse tv-programma's "Web of faith" en "Council of faith". Als je het moet geloven weten deze mannen dus waar ze over schrijven...

Doelgroep

Bij het schrijven van Katholicisme voor Dummies zijn zij er van uitgegaan dat je als lezer katholieke vrienden, buren of verwanten hebt en nieuwsgierig naar het katholicisme bent en er meer over wilt weten. Of dat je iets gelezen of gehoord hebt over katholieken of katholicisme en je een vraag hebt over de katholieke geloofsovertuigingen of praktijken. Maar ook als je al dan niet katholiek bent, zoekende bent, niet gelooft maar wel wat over de katholieken te weten wilt komen dan is dit een geschikt boek voor jou. Ik behoor tot de eerste en de laatste categorie.

Afbeelding verwijderd door redactie

Vragen

Stap voor stap word je in dit boek alles verteld over het katholieke geloof. Ik heb het idee dat Eerwaarde John Trigillio en Eerwaarde Kenneth Brighenti wel erg fanatieke aanhangers van dit geloof zijn, want geen detail wordt onbesproken gelaten. Iedere vraag die ik had, daar heb ik in dit boek een antwoord op gevonden. Maar af en toe heb ik met een klein beetje medelijden gelezen wat een katholiek allemaal moet doen om in hun ogen een goed katholiek te zijn.

Feiten

Wist jij dat jij je eigen doop niet terug kan draaien? Of hoe de Paus aan zijn baan komt? Misschien vraag jij je af hoe de positie van de kerk op diverse kwesties van leven en dood tegenover die van de samenleving is of heb je altijd al alles willen weten over de geschiedenis van het katholicisme? Dit en nog veel meer is terug te vinden in dit Dummies boek. Ja, zelfs waar de kraaltjes aan een rozenkrans voor dienen, hoe je de rozenkrans kan bidden en hoe je kan geloven...

Conclusie

Tegen mijn verwachting in, vind ik Katholicisme voor Dummies een heel duidelijk en compleet boek. Het leest ondanks dat het af en toe erg langdradig is, makkelijker weg dan de bijbel. En door dit Dummies boek heb ik aanzienlijk meer inzicht in het katholieke geloof gekregen, antwoorden op vragen gevonden en weer wat geleerd. De katholieke kunst spreekt mij enorm aan. Het geloof, de overtuiging, de ideeën en de rituelen die bij het katholicisme horen stukken minder. Katholicisme voor Dummies is een aanrader voor iedereen die op wat voor manier dan ook interesse heeft in het katholieke geloof. Amen.

Afbeelding verwijderd door redactie

John Trigilio en Kenneth Brighenti
Katholicisme voor Dummies
265 bladzijden
Uitgeverij: Pearson
ISBN: 90-430-1248-3
Adviesprijs: 27,95 euro
Voor Dummies

Bestel Online!

Katholicisme voor Dummies
J. Trigilio & K. Brighenti