Hoe hoort het eigenlijk...in Nederland?

Vrije tijd door Redactie Ze.nl
Hoe hoort het nu eigenlijk?.in Nederland?

is onderverdeeld in 19 hoofdstukken. Het boek begint met een algemeen stuk over Nederland. In dit hoofdstuk wordt meer verteld over de inwoners van Nederland, het landschap, de economie, de bevolkingsopbouw, staatsvorm, het Koninklijk Huis, het volkslied en de Nederlandse vlag. Daarna volgt een interessant hoofdstuk met een kort overzicht van de Nederlandse geschiedenis.

Daarop volgt een uitleg van Nederlandse feestdagen en evenementen. Alle gebruikelijke feestdagen worden besproken, maar er wordt dieper ingegaan op bijvoorbeeld Koninginnedag en Sinterklaas. Daarnaast worden ook een aantal feestdagen uitgelegd die niet overal in Nederland worden gevierd (Luilak en Sint Maarten). Bij de evenementen wordt een aantal grote jaarlijks terugkerende evenementen beschreven. Ook het hoofdstuk met familiefeesten en familiegebeurtenissen is erg handig als je net in Nederland bent komen wonen. Hoe worden verjaardagen gevierd in Nederland, wat is gebruikelijk als er een kindje wordt geboren en wat voor cadeau geef je als iemand gaat trouwen. Ook wordt er beschreven wat er dient te gebeuren als iemand overlijdt in Nederland.

De hoofdstukken die daarna volgen zijn niet alleen handig voor nieuwkomers in Nederland, maar zeker ook voor mensen die al langer in Nederland wonen. Hoe werkt de gezondheidszorg in Nederland, het openbaar vervoer, kinderopvang en onderwijs? Wat doen Nederlanders in hun vrije tijd, wat zijn typische Nederlandse gerechten, hoe wordt afval verzameld en hoe gaan Nederlanders in het dagelijks leven met elkaar om?

Tot slot volgt een overzicht van belangrijke en bekende Nederlanders en hun prestaties door de eeuwen heen. In dit overzicht staat ook de notering die zij hadden tijdens de verkiezing van de grootste Nederlander aller tijden.

Hoe hoort het eigenlijk...in Nederland? geeft een goede indruk van het dagelijks leven in Nederland. Het boek is niet alleen handig voor mensen die voor een korte tijd in Nederland verblijven, maar ook voor Nederlanders zelf is het handig naschrift over gebruiken en gewoontes in Nederland. Een aantal beschrijvingen zijn een beetje ouderwets en met name een jongere generatie zal deze ongeschreven regels minder snel herkennen.

Kelly Snel en Janke van der Zaag
Hoe hoort het nu eigenlijk?in Nederland?
236 bladzijden
Uitgeverij: Becht Boeken
ISBN: 90-230-1181
Adviesprijs: 14,90 euro

Bestel Online!

Hoe hoort het eigenlijk .... in Nederland?
K. Snel & J. van der Zaag