Fun with dick and jane

Vrije tijd door Redactie Ze.nl
Fun with Dick and Jane is een romantische komedie met Jim Carrey (Dick) en Téa Leoni (Jane) als getrouwd stel in de hoofdrol. Het lijkt de Harpers allemaal voor de wind te gaan. Dick heeft net promotie gekregen en Jane besluit daarom haar baan op te zeggen. Haar man krijgt meer betaald, waarom dan blijven werken als je er alleen maar ongelukkig van wordt? Ze hebben alles wat hun hartje begeert: een groot huis, lief zoontje, goed inkomen en alle luxe die ze maar wensen. Kortom: een perfect leven.

Afbeelding verwijderd door redactie


Tot het noodlot toeslaat. Dick verliest zijn baan, terwijl Jane net ontslag heeft genomen. Er zit maar één ding op: snel werk vinden en weer verder leven, zoals ze dat al jaren doen. Dick is ervan overtuigd dat hij snel weer een baan zal vinden, maar maanden later zit hij nog steeds thuis. Ze zitten volledig aan de grond. Op allerlei manieren proberen ze aan geld te komen. Zo verkoopt Jane haar lichaam aan de wetenschap en eindigt Dick's korte carrière als landarbeider met een uitzetting naar Mexico. Ze zijn wanhopig. Ze hebben niets meer. Zelfs hun net aangelegde gazon is in beslag genomen.

Afbeelding verwijderd door redactie


Er is maar één optie om snel aan geld te komen. De familie Harper slaat dan ook de criminele weg in. Gewapend met zoonlief's water pistool plegen ze verschillende gewapende overvallen. En het gaat steeds beter. Ze worden er ook steeds creatiever in. Ze dragen verschillende hilarische kostuums en bedenken spannendere methodes. Zo verdienen ze weer een heel kapitaal terug en alle luxe keert weer terug. Iedereen blij...

Mooi slot, denk ik nog, maar de film gaat gewoon door. En op wat voor wijze. Ik ga het slot nog niet verklappen, want het moet tenslotte nog een beetje spannend blijven voor degenen die deze film nog niet gezien hebben. Zelf vond ik het een verrassend einde. Daar had ik echt nooit bij stil gestaan, maar of het in werkelijkheid kan... dat vraag ik me af.

Afbeelding verwijderd door redactie


Deze DVD bevat ook nog een heleboel extra's. Zo kun je genieten van de bloopers, hoogtepunten van de persjunket, audiocommentaar van de makers van de film, verwijderde scènes en een heleboel trainers. Je bent er nog een tijdje zoet mee. Zelf heb ik ontzettend gelachen om de hoogtepunten van de persjunket. Het maffe koppel Jim Carrey en Téa Leoni komen volgens mij in die beelden nog beter tot hun recht dan in de film.

Fun with Dick and Jane is een leuke film, maar wel één voor op een avond dat je lekker hersenloos wil kijken. Ik vond hem af en toe een beetje langdradig, maar gelukkig zaten er ook genoeg hilarische momenten tussen, waardoor ik er weer zin in kreeg. Kortom een film met pieken en dalen, maar wel vermakelijk en soms zelfs een tikkeltje verrassend.

Afbeelding verwijderd door redactie

Fun with Dick and Jane
Met o.a. Jim Carrey en Téa Leoni
Tijd: 86 minuten
Adviesprijs: 23,99 euro
Adviesleeftijd: Alle leeftijden


Bestel Online!
Fun With Dick & Jane<br>Richard Jenkins
Fun With Dick & Jane
Richard Jenkins