Moordhakken

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

De dertigjarige Molly is journaliste en werkt bij het tijdschrift Zeitgeist aan Lexington Avenue in New York. Haar relatie loopt op zijn eindje en haar carrière kan ook wel een pittige oppepper gebruiken. Een lekker smeuïg verhaal bijvoorbeeld, waar zij dan net de primeur van heeft.

Gelukkig heeft ze haar vriendinnen Cassady en Tricia, die er alles aan doen om de sleur te doorbreken en niet te beroerd zijn om Molly?s handel en wandel te analyseren tot ver achter de komma. Met een lichte voorkeur voor schoenen, waar Molly verzot op is. Haar nieuwste aanwinst: een nagelnieuw paar echte Jimmy Choos. Sleur, primeur en vriendje zijn op slag vergeten en Molly is die avond gelukkiger dan ooit en koestert haar vriendinnen en haar prachtige stappers. Het kan niet meer stuk.

Toch wel, nog diezelfde avond zelfs. Wanneer Molly met haar juweeltjes in de smurrie van een vermoorde collega stapt. Het leed is compleet en zelfs de woest aantrekkelijke rechercheur, die vrijwel meteen ter plaatse is, kan Molly?s geruïneerde schoenen niet compenseren. Maar dan begint Molly langzaamaan te beseffen dat dit wel eens het verhaal van haar leven zou kunnen zijn. Samen met haar vriendinnen lapt zij alle waarschuwingen aan haar (nieuwste) laars en gaat zij met gevaar voor eigen leven op zoek naar de moordenaar, die al snel opnieuw toeslaat. Vanaf dan is de sleur verleden tijd en vechten hormonen en de primeur om de eerste plaats.

Sexy, eigenwijs en spannend kopt de voorkant van het boek. Sexy, oké, eigenwijs, heel zeker, maar spannend wil ik het absoluut niet noemen. Daarvoor is het verhaal veel te hilarisch, te humoristisch en te oppervlakkig. Het boek zou Sex and the City-fans zeker bevallen, volgens Booklist en daar ben ik het absoluut mee eens. Sterker nog: dit verhaal ís een aflevering van Sex and the City en kan probleemloos, zonder gesleutel als script verkocht worden.
Zeer vermakelijk en lekker leesvoer. Om vrolijk van te worden. Geen thriller dus, zoals beloofd, maar dat is Sheryl Anderson bij deze vergeven. Ik wil zelfs afsluiten met een diepe buiging. Speciaal voor de zeer humoristische schrijfstijl, die de ontbrekende spanning wat mij betreft ruimschoots heeft gecompenseerd.

Afbeelding verwijderd door redactie

Sheryl J. Anderson
Moordhakken
251 bladzijden
Uitgeverij: De Fontijn
ISBN: 902-612-244-6
Adviesprijs: 16,95 euro

Bestel Online!
Moordhakken
Anderson, S.J.