Als liefde blind is...

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Toch kan Claire alleen maar dromen over Kanjer, over zijn romances met alle machtige en rijke vrouwen van New York. Michael is haar toevlucht uit haar troosteloze bestaan. En dat op meer manieren dan ze had durven dromen...

Werken, luisteren naar de laatste roddels tijdens de lunch met Tina en de rest van haar collega's en breien. Meer is er niet in het leven van Claire. Dat breien haar passie is, is voor niemand te begrijpen. Twee breipennen en een bolletje wol maken dat Claire haar zorgen kan vergeten.

Claire is zielsgelukkig als ze op een avond gevraagd wordt over te werken met Michael én als ze dan ook nog mee uit eten wordt gevraagd kan ze helemaal haar geluk niet op. Helaas loopt dit allemaal uit op een grote teleurstelling en ze probeert niet meer te denken aan Kanjer.
Totdat ze wordt meegevraagd door haar sexy baas op zakenreis naar Londen. Hier begint het avontuur...

Dit is ook het moment dat het boek voor het eerst echt gaat boeien. De eerste hoofdstukken in aanloop naar deze wending zijn een beetje saai en alles laat zich een beetje makkelijk voorspellen. Vanaf hier raakt Claires leven in een stroomversnelling en daarmee verandert ook de schrijftstijl; vlotter en vriendelijker lijkt het wel. Tevens de sfeer verandert in het boek; waar het gejaagde leven in New York in het eerste deel centraal staat, blijkt Londen meer relaxed beschreven te worden. De zelfontplooiing van Claire staat duidelijk centraal in het boek. De verandering van grijs muisje tot zelfbewuste vrouw van de wereld is een leuke ommezwaai maar ook niet meer dan dat. Wel leuk dat de Olivia Goldsmith zo beeldend schrijft over Londen zelf. Voor Londenliefhebbers daarom een must, maar voor het flinterdunne verhaaltje hoef je het eigenlijk niet te lezen.


Afbeelding verwijderd door redactie
Olivia Goldsmith
Als liefde blind is ? Waarom is lingerie dan zo populair?
383 bladzijden
UItgeverij: House of books
ISBN: 9-044-31-56-76
Adviesprijs: 17,50 euro